MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Η ανάρτηση της Αννας Κορακάκη για το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

Με γνωρίζετε ως αθλήτρια. Αθλήτρια που εκπροσωπώ με όλες μου τις δυνάμεις και με περίσσια υπερηφάνεια τη χώρα μας στο εξωτερικό. Όμως πριν, ταυτόχρονα και μετά από αυτή την ιδιότητα, δεν παύω να είμαι μέρος των ενεργών πολιτών μίας άξιας χώρας. 

Εχθές δεν κατάφερα να παραβρεθώ στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης. Το ανέλπιστο όμως που συνέβη εκεί, με "λύγισε". 

Η συγκέντρωση χιλιάδων πολιτών, ειρηνικά, αποφασιστικά, περήφανα. Σε αυτό το σημείο, πριν κάποιοι επιχειρήσουν -άστοχα- να προσδώσουν χαρακτηρισμούς και φτιάξουν ακραίες εικασίες για τα πιστεύω μου, έχω να πω, πως τουλάχιστον, θα πέσουν έξω. 

Έχουμε μία ιστορία, γενικότερα σαν έθνος, την οποία, αν δεν είμαστε άξιοι να συνεχίσουμε το ίδιο λαμπρά όσο οι παλαιότεροι, οφείλουμε -τουλάχιστον- να τη διατηρήσουμε και να τη διαφυλάξουμε. Έχουμε αξιοπρέπεια, που πρέπει να μείνει αλώβητη. Λιμάνια, αεροδρόμια, γη, πωλούνται. Αξίες ΟΧΙ.🇬🇷 / 

Κλείνουν οι πόρτες για αγωγούς προς Τουρκία

ΕΤΟΙΜΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΑΙΓΥΠΤΟ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΑΠΟ Ε.Ε. ΓΙΑ EASTMED
ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΪΡΟ, ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ EASTMED ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Η ΑΓΚΥΡΑ 

· Τα νέα δεδομένα στις σχέσεις ΗΠΑ – Τουρκίας και η ενέργεια
· Ποια ήταν η λογική των αγωγών προς Τουρκία και πώς ανατρέπεται
· Πώς μπορεί η Άγκυρα να ξαναμπεί στο παιχνίδι
· Πώς αλλάζει ο γεωπολιτικός χάρτης της περιοχής 

Φοβάται και προκαλεί το παρακράτος! Αποκάλυψη-«βόμβα» – Απειλούν τη ζωή του διοργανωτή του συλλαλητηρίου της Αθήνας – Τρέμουν την 4η Φεβρουαρίου

Ο νομικός Δημήτρης Μιχάκης, εμπνευστής και διοργανωτής του συλλαλητηρίου της Αθήνας για την Μακεδονία, που έχει προαναγγελθεί για την Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου, έδωσε, σε αποκλειστική συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του realfm 97,8 με τον Νίκο Στραβελάκη, το στίγμα της νέας συγκέντρωσης. 

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι, σήμερα, δέχθηκε απειλητικό τηλεφώνημα με το οποίο τον καλούσαν να ακυρώσει το συλλαλητήριο, μέσα σε λίγες ώρες. 

Από τον κ. Αλογοσκούφη στον κ. Τσίπρα

Πρόκειται για τη χειρότερη χρονική περίοδο στη μακραίωνη ιστορία μας – ενώ εάν δεν αντιδράσουμε συλλογικά όλοι εμείς οι ‘Έλληνες, συνεχίζοντας να ανεχόμαστε την κυλιόμενη χρεοκοπία και το θράσος χωρών όπως η Αλβανία ή τα Σκόπια, τότε τα δεινά μας μόλις ξεκίνησαν.

«Εάν ένα Έθνος επιτρέψει να διαρραγεί η κοινωνική συνοχή του, τότε χάνει αναπόφευκτα τη θέληση να διεκδικήσει το δικαίωμα ύπαρξης του – ενώ εάν ακολουθήσει η σύγχυση και η διαφωνία των Πολιτών του, ο χωρισμός τους σε αντίπαλα στρατόπεδα, τότε χάνει ακόμη και την ικανότητα του να επιβιώνει».

Προδίδει την Ελλάδα ο Ν.Ανανστασιάδης με δήλωση «βόμβα» για το Σκοπιανό: «Ας λέγονται και Βόρεια Ελλάδα ή Βόρεια Μακεδονία – Αρκεί να…»

Ο Νίκος Αναστασιάδης «προδίδει» και το Σκοπιανό. Μετά τους χειρισμούς του στο Κυπριακό, που λίγο έλειψε να δεχθεί την διατήρηση των κατοχικών στρατευμάτων και την εκ περιτροπής προεδρία με τους Τουρκοκυπρίους, ενώ πρόσφατα χαρακτήρισε «ξεχωριστή οντότητα» το «ψευδοκράτος» με δικαιώματα στην ΑΟΖ έρχεται τώρα να δηλώσει, αναφερόμενος στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων πώς δεν έχει σημασία το όνομα, αφήνοντας να εννοηθεί πώς θα αποδέχονταν και τον όρο «Μακεδονία».

«Το όνομα δεν έχει σημασία. Δεν θα είχα αντίρρηση, αν ήθελαν να λέγονται και Βόρεια Ελλάδα, αρκεί να διασφαλίζονται τα εθνικά συμφέροντα και να εξευρεθεί ο τρόπος να ξεπεραστούν οι πρόνοιες του Συντάγματος των Σκοπίων, που μιλούν για αλυτρωτισμό», δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή.

Η ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΡΥΘΜΟ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ναι μεν οι δανειστές έκριναν ότι έκλεισε επιτυχώς η τρίτη αξιολόγηση, αλλά ταυτόχρονα αποφασίστηκε ότι η καταβολή των δόσεων θα γίνεται ανάλογα με την πορεία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. 

Στην ουσία, δανειστές και κυβέρνηση συναποφάσισαν ότι η εκταμίευση των δόσεων θα γίνεται ανάλογα με τα πόσα σπίτια θα χάνουν οι Έλληνες.