MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Ενέργεια: Γιατί η ελληνική οικονομία είναι «στον πάτο» και δεν μπορεί να αναπτυχθεί – Τριπλάσιο το κόστος της από τη Γερμανία!

Άλλο ένα «κύμα» αποβιομηχάνισης εμφανίζεται στον ορίζοντα της ελληνικής οικονομίας
 
Συγκριτικά στοιχεία που πονάνε για τον βασικό «μοχλό» ανάπτυξης μιας χώρας, προκύπτουν από το κόστος της ενέργειας στην Ελλάδα: Στη Γερμανία, η αρχική τιμή της ενέργειας για τις ενεργοβόρες βιομηχανίες ξεκινά από τα 117 €/MWh, αλλά μετά από φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις μειώνεται στα 46 €/MWh. 
 
Αντίθετα, στην Ελλάδα, στην αντίστοιχη αρχική τιμή των 117 €/MWh προστίθεται ένα κόστος της τάξης των 13 €/MWh από την αγορά εξισορρόπησης, καταλήγοντας έτσι στα 95 €/MWh.
 

Ανατροπή: Η Κίνα ξεφορτώθηκε αμερικανικά ομόλογα 53,3 δισ. δολ. το 2024 και εγκαταλείπει το δολάριο στις εμπορικές συναλλαγές

Η αποδολαριοποίηση της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας συνεχίζεται με αδιάκοπο ρυθμό 
 
Η Κίνα, το κορυφαίο μέλος των BRICS, πραγματοποίησε πωλήσεις - ρεκόρ αμερικανικών assets και κρατικών ομολόγων, αξίας 53,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων το α τρίμηνο του τρέχοντος έτους καθώς η αμερικανική οικονομία καθίσταται τοξική και επικίνδυνη για την υγεία.. των υπολοίπων και τη σταθερότητα του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος . 
 
Ιστορικά, πρόκειται για το μεγαλύτερο sell-off – είναι ρεκόρ διετίας- που έχει πραγματοποιήσει ποτέ η Κίνα. 
 

Γενοκτονία των Ποντίων: Ημέρα μνήμης για τα 105 χρόνια – Τα μαρτυρικά γεγονότα

Η μόνη που δεν την αναγνωρίζει είναι η Τουρκία, ένα κράτος βουτηγμένο στο χριστιανικό αίμα
 
Συμπληρώθηκαν 105 χρόνια (19/5/1919) από την Γενοκτονία του Πόντου. Μία τέτοια επέτειος δεν μπορεί να περιοριστεί σε μια οστεωμένη, μουσειακού χαρακτήρα τυπική εκδήλωση μνήμης. Τα ανατριχιαστικά, μαρτυρικά γεγονότα που εξιστορούνται αποτυπώνουν τις συγκλονιστικές στιγμές δοκιμασίας του ελληνισμού!
 
Στα χρόνια που μεσολάβησαν από την σφαγή και προσφυγοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων Ποντίων, καταβλήθηκαν μεγάλες προσπάθειες, ώστε τα γεγονότα της εποχής να απογυμνωθούν από την ουσία, να συγκαλυφθούν τα πραγματικά αίτια και οι διδαχές της ιστορίας να μην γίνουν κτήμα των Ποντίων και εν γένει του ελληνικού λαού.