MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

20 επιστήμονες με επιστολή τους «μαστιγώνουν» την κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη: «Διαλύσατε τη χώρα με αναίτια σκληρά lockdown»

«Φέρατε πείνα, καταστροφή και ισοπέδωση»


Είκοσι κορυφαίοι Έλληνες επιστήμονες, με ανοικτή επιστολή τους «μαστιγώνουν» την κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη διαχωρίζοντας πλήρως την θέση τους από την επιβολή lockdown.

Πρόκειται για επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων, που έχουν συγκροτήσει το Δίκτυο Διαλόγου, Έρευνας και Ανάλυσης για τη Δημόσια Υγεία, μία Διεπιστημονική Ομάδα, «Παραγωγής Έρευνας, Ιδεών και Προτάσεων Πολιτικής για μια Πολύπλευρη και Σφαιρική Προσέγγιση της Δημόσιας Υγείας».


Όπως επισημαίνουν στην επιστολή «είναι απορίας άξιο πώς το οριζόντιο lockdown, ένα μέτρο δημόσιας τάξης που έχει αποδεδειγμένα καταστροφικές επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού και που αποτελεί πρακτικά τη μοναδική επιλογή των αρχών, χαρακτηρίζεται «έξυπνο μέτρο» και θεωρείται ενδεδειγμένη στρατηγική αντιμετώπισης ενός προβλήματος Δημόσιας Υγείας».

Κύρα Αδάμ : Άγκυρα και Βερολίνο, τα μιλήσανε τα συμφωνήσανε ,σε βάρος Αθήνας και Λευκωσίας

Της Κύρας Αδάμ


Μέρκελ και Ερντογάν εργάζονται στενότατα μεταξύ τους, ώστε το Συμβούλιο Κορυφής της 25ης Μαρτίου – όταν θα συζητηθούν οι σχέσεις ΕΕ- Τουρκίας- να αποβεί απολύτως θετικό και επωφελές για την Γερμανία και Τουρκία πρωτίστως και δευτερευόντως ή και καθόλου για τα συμφέροντα Ελλάδας και Κύπρου

Σύμφωνα με απολύτως έγκυρες πηγές κατά την προ ολίγων ημερών τηλεδιάσκεψη Μέρκελ -Ερντογάν:

Συμφωνήθηκε οι διερευνητικές συνομιλίες Ελλάδας -Τουρκίας να προσδιοριστούν μετά την 25η Μαρτίου , διότι όπως παρατήρησε ο Τούρκος Πρόεδρος, δεν θα ήθελε οι συνομιλίες να συμπέσουν με τους εορτασμούς της νικηφόρας ελληνικής επανάστασης, που θα παρασύρει προς τα κάτω το ηθικό των συμπολιτών του. Επ’ αυτού η κα Μέρκελ συνέστησε «χαμηλό προφίλ» στον Τούρκο πρόεδρο μέχρι την ολοκλήρωση του Συμβουλίου.

Η Ελλάδα επιμένει σε μέτρα που δεν εφαρμόστηκαν πουθενά! - Όλη η Ευρώπη «ανοίγει» εδώ χτυπούν πολίτες στην πλατεία

Η ελληνική κυβέρνηση εμμένει σε λάθος μέτρα τα οποία δεν εφαρμόστηκαν σε καμία άλλη χώρα
 
Η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στον 5ο συνεχή μήνα του πιο σκληρού lockdown στην Ευρώπη, με τα κρούσματα να μην πέφτουν σε καμία περίπτωση και το «καλό» σενάριο θέλει τη χώρα να ανοίγει το Πάσχα.

Aμείλικτα τίθενται πια τα ερωτήματα προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αναφορικά με τον τρόπο τόσο της διαχείρισης της πανδημίας του νέου κορωνοϊού όσο όμως και των συνεπειών της τόσο στην κοινωνία όσο και στην οικονομία. Η χώρα βρίσκεται στον 5ο συνεχή μήνα περιοριστικών μέτρων, στην παράταση -της… παράτασης- ενός τυφλού lockdown, του πιο σκληρού όσο και αυταρχικού σε ολόκληρη την Ευρώπη, με το «επιτελικό κράτος» να μη δείχνει ικανό να παρουσιάσει, πέρα από τα «έξυπνα μέτρα», ένα πραγματικά βιώσιμο σχέδιο εξόδου από αυτό.