MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 17 Αυγούστου 2024

Λεφτά για τα ΜΜΕ υπάρχουν! Μοιράζουν εκατομμύρια για την προβολή της ανακύκλωσης

Με διαδικασία εξπρές την ώρα που καιγόταν η Εύβοια
 
Την ώρα που οι Έλληνες πολίτες κάνουν staycation μέσα στο διαμέρισμά τους γιατί ο μισθός τους φτάνει οριακά για ενοίκιο και σούπερ μάρκετ, την ώρα που καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για τη δημόσια υγεία και βλέπουν τα δάση και τις περιουσίες τους να καίγονται εξαιτίας της έλλειψης πυροσβεστικών μέσων, η κυβέρνηση Μητσοτάκη μοιράζει εκατομμύρια ευρώ στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης!
 

Το σαμποτάζ στους NordStream, η αποκάλυψη της WSJ και η χαμένη τιμή των Δυτικών ΜΜΕ

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Wall Street Journal ήλθε να αποκαλύψει δύο χρόνια σχεδόν μετά τους δράστες του σαμποτάζ που στις 26 Σεπτεμβρίου 2022 κατέστρεψε τους υποθαλάσσιους αγωγούς NordStream 1 και 2 που έστελναν φυσικό αέριο από τη Ρωσία κατ’ ευθείαν στη Γερμανία. Οι ισχυρές υποθαλάσσιες εκρήξεις εκείνη τη νύχτα προκάλεσαν σοβαρές βλάβες και στους δύο αγωγούς, καθιστώντας αδύνατη την επαναλειτουργία τους, χωρίς τουλάχιστον εκτεταμένες επισκευές, οι οποίες λόγω των κυρώσεων, βεβαίως, δεν έγιναν.
 
Ενδεικτικό του πολεμικού κλίματος είναι το γεγονός ότι σχεδόν όλα τα συστημικά Δυτικά ΜΜΕ είχαν σπεύσει να δείξουν –με κατηγορηματικότητα που εκπλήσσει– σαν αναμφισβήτητο δράστη τη Ρωσία, χωρίς να είχε υπάρξει το παραμικρό στοιχείο και χωρίς, βεβαίως, «να θέσουν στον εαυτό τους την πρώτη και βασική ερώτηση: ποιος ωφελείται και ποιος όχι από το σαμποτάζ», όπως έγραψα στο βιβλίο μου (το Β’ Μέρος γραμμένο από τον Σωτήρη Δημόπουλο) με τίτλο “Γιατί ο πόλεμος στην Ουκρανία αλλάζει τον κόσμο” (εκδόσεις Πατάκη, Δεκέμβριος 2022).