MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022

Πουλόβερ, ξύλα και απορρίμματα αλόγων το σχέδιο των Ευρωπαίων για το κρύο του χειμώνα – «Ο καθένας μόνος του» από Γαλλία, Γερμανία

Πιθανόν οι Ευρωπαίοι να αισθάνονται καλύτερα όταν οι πολιτικοί τους τους συστήνουν να ζεσταθούν με ξύλα, ή εάν δεν έχουν τότε να φορέσουν περισσότερα ρούχα
 
Στα όρια της… γελοιότητας βρίσκονται οι προτάσεις των Ευρωπαίων για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και του δύσκολου χειμώνα που έρχεται, με πολλούς εξέχοντες πολιτικούς, όπως για παράδειγμα ο Schaeuble, να συστήνουν στους πολίτες να βάλουν και κανένα πουλόβερ παραπάνω!
 
Έτσι, πιθανόν οι Ευρωπαίοι να αισθάνονται καλύτερα όταν οι πολιτικοί τους τους συστήνουν να ζεσταθούν με ξύλα, ή εάν δεν έχουν τότε να φορέσουν περισσότερα ρούχα.
 

Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη : Οι δανειστές μετατρέπουν την οικονομία σε ζόμπι

Της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη    
  
Όσοι από εμάς αποδώσαμε  από την αρχή στα μνημόνια,  εγκληματικό περιεχόμενο, φορτώσαμε με    βαρύτατες  ευθύνες  όσους, επανειλημμένα, δέχτηκαν να τα υπογράψουν. Ωστόσο, δεν είναι μόνον οι υπογράψαντες τα μνημόνια, που οδήγησαν την Ελλάδα στην καταστροφή, αλλά και όσοι τα εκτελούν  με ευλάβεια επί  12 συναπτά χρόνια.
 
Το διαρκές αυτό δράμα της πατρίδας μας αναζωπυρώνεται τώρα εξαιτίας των κυβερνητικών εξαγγελιών, περί του δήθεν τέλους της εποπτείας της οικονομίας μας, ενώ όπως είναι γνωστό αυτή θα διαρκέσει μέχρις ότου πληρωθεί το 75% του χρέους μας. Η  αποπληρωμή φάνταζε ως μακρινό όνειρο μέχρι τώρα, αλλά με την αύξηση των επιτοκίων, την αναβίωση των spreads και τη φτωχοποίηση ολοένα μεγαλύτερου τμήματος του λαού,  φαίνεται ήδη εξωπραγματική.