MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021

Αυξάνεται η κοινωνική οργή στην Ιταλία

Η αποχή των Ιταλών ψηφοφόρων τεκμηριώνει πως όλο και περισσότεροι Πολίτες, όπως και στην Ελλάδα, απομακρύνονται από τη Δημοκρατία – καθώς επίσης ότι, η κοινωνική κρίση «σιγοβράζει» κάτω από την επιφάνεια. Με δεδομένη δε την επιδείνωση της οικονομικής κρίσης, αφού το μόνο που κάνει η ιταλική κυβέρνηση είναι να ωραιοποιεί αυτά που συμβαίνουν, η οργή των Ιταλών δεν θα αργήσει να ξεσπάσει ξανά – ενώ, επειδή δεν υπάρχει πλέον κανένα κόμμα για να διοχετευθεί, αφού το ακροδεξιό ασφαλώς δεν αποτελεί διέξοδο, εύλογα αναρωτιέται κανείς πώς θα εκφραστεί. Ποια μορφή δηλαδή θα πάρει η οργή και ο θυμός, όταν σταματήσει να κρύβεται η αποτυχία της ιταλικής κυβέρνησης πίσω από την πανδημία – κάτι που θα φανεί πολύ σύντομα. Μπορεί άλλωστε για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα οι άνθρωποι να σκύβουν το κεφάλι, έχοντας προδοθεί από όλες τις κυβερνήσεις τους και πιστεύοντας πως δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, αλλά αυτό δεν συμβαίνει για πάντα – σημειώνοντας πως πάντοτε υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις και ποτέ μονόδρομοι.


Η τελική φάση του καπιταλισμού ένας ”σοσιαλισμός” μ’ απάνθρωπο πρόσωπο: Κρατικός Mονοπωλιακός Καπιταλισμός.

Η τελική φάση του καπιταλισμού ένας ”σοσιαλισμός” μ’ απάνθρωπο πρόσωπο: Κρατικός Mονοπωλιακός Καπιταλισμός.Θ’ αποτύχει γιατί άλλαξε το κοινωνικό μοντέλο από πυραμίδα σε δίκτυο! Με την ”Μεγάλη Επαναφορά” δημιουργούν ένα Νέο Άνθρωπο υποταγμένο στο Διανθρωπισμό. Αλλά, όλα τα πειράματα δημιουργίας Νέου Ανθρώπου στην ιστορία απέτυχαν!


Η εφαρμογή ενός διατεινόμενου κωδικού υγείας, ως η αρχή ενός ψηφιακού κωδικού ταυτοποίησης για κάθε πολίτη, είναι το προδρομικό σημάδι της εφαρμογής αυτού που προδιατυπώνει ο Klaus Schwab στο έργο του “Great Reset” που έχει καλά περιγραφεί στο ομώνυμο έργο του.
 
Η «Μεγάλης Επαναφορά», ευτυχώς έχει λίγες πιθανότητες να εφαρμοστεί, επειδή παραβιάζει την ανθρωπότητα και προσπαθεί να δημιουργήσει έναν νέο άνθρωπο υποταγμένο στο διανθρωπισμό.
 
Όλα τα πειράματα δημιουργίας νέων ανθρώπων στην ιστορία διαχρονικά απέτυχαν. 
 

Σε ελληνικά βράχια η συντριβή της Τουρκίας;

Η καθοδική πορεία της σύγχρονης Τουρκίας προς τα βράχια έγινε ορατή αμέσως μετά το (δήθεν) πραξικόπημα του 2016, όταν αποκαλύφτηκε πλήρως η κρυφή ατζέντα των ισλαμιστών με τις φαντασιώσεις νεκρανάστασης μιας πεθαμένης οθωμανικής αυτοκρατορίας, σε αγαστή συνεργασία με τους φασίστες των Γκρίζων Λύκων και την αφρόκρεμα του τουρκικού υπόκοσμου. Η πορεία αυτή έκτοτε επιβεβαιώνεται καθημερινά και οδηγείται στην κορύφωση της, οποτεδήποτε μέχρι και το 2023, με ένα σταθερό αλλά βασανιστικά αργό τρόπο.


Του Λεωνίδα Κουμάκη

Οι πιθανότητες συντριβής της σύγχρονης Τουρκίας σε ελληνικά βράχια αυξάνονται από το ενδεχόμενο μιας αδιέξοδης κίνησης απελπισίας από το καταπτοημένο και ασφυκτικά πιεσμένο τουρκικό καθεστώς.