MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023

Ο Πάγκαλος και… να πώς και από ποιους «φαγώθηκαν» 2,3 τρισ. ευρώ σε 40 χρόνια!

728,6 δισ. πήραν οι δανειστές, 664,9 δισ. ευρώ δόθηκαν για επιχορηγήσεις και επιδοτήσεις, 559,6 δισ. ευρώ για τους δημόσιους υπαλλήλους...
 
Πολύ πριν από τη ρηξικέλευθη δήλωση στη Βουλή (21 Σεπτεμβρίου 2010)  του τότε αντιπροέδρου της κυβέρνησης εκλιπόντος Θεόδωρου Πάγκαλου και επανάληψή της συμπληρωμένη και διευκρινισμένη σε συνέντευξή του αργότερα στο «Βήμα» (31 Δεκεμβρίου 2010)  ότι «τα φάγαμε μαζί» είχα αρχίσει να καταρτίζω έναν πίνακα κρατικών  εσόδων κατά κυριότερες κατηγορίες και έναν πίνακα κρατικών δαπανών πάλι κατά κυριότερες κατηγορίες, οι οποίοι επαναλαμβάνονταν  επικαιροποιημένοι κάθε φορά που έγραφα έρευνες και άρθρα στον «Οικονομικό Ταχυδρόμο» και τα «Νέα»  και, στη συνέχεια, εγκιβωτίζονταν τα βιβλία που κυκλοφορούσαν.
 

Ο μύθος των καταθέσεων: Ούτε 1.000 ευρώ δεν έχουν 7 στους 10!

Τα αποκαλυπτικά στοιχεία της έκθεσης του Ταμείου Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων για το ύψος των καταθέσεων των νοικοκυριών 

Αποκαλυπτικά στοιχεία για το ύψος των καταθέσεων των νοικοκυριών περιέχει η έκθεση του Ταμείου Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων, η οποία αποκαλύπτει την φτώχεια των Ελλήνων, οι οποίοι δεν μπορούν να αποταμιεύσουν.

Στον αντίποδα, μόλις το 0,7% των Ελλήνων καταθετών έχει αποταμιεύσεις στις ελληνικές τράπεζες άνω των 100.000 ευρώ, αλλά όλοι μαζί, έχουν σχεδόν τις μισές από τις συνολικές καταθέσεις.

Σύμφωνα με την έκθεση του ΤΕΚΕ, το 72,5% των καταθετών στις ελληνικές τράπεζες έχει καταθέσεις έως 1.000 ευρώ!

Ποιος είναι ποιος στο νέο Υπουργικό Συμβούλιο της Τουρκίας-Δημήτρης Σταθακόπουλος

Του Δημ. Σταθακόπουλου       
Δρα Παντείου , Τουρκολόγου / Οθωμανολόγου – Νομικού
 
Παρακάτω θα γίνει αναφορά στο νέο Τουρκικό Υπουργικό Συμβούλιο της Τουρκίας και ειδικά στα πρόσωπα που το απαρτίζουν. Τι κομίζουν ;  τι να αναμένουμε ;
 
Προηγουμένως όμως κρίνεται σκόπιμο ν’ αναφερθεί πως ο Τούρκος Πρόεδρος , κατά πάγια τακτική του – η οποία ακολουθεί αυτή των Σουλτάνων – λειτουργεί αυτόνομα και παρότι συμβουλεύεται τους κατά καιρούς έμπιστούς του, ουδέποτε «παραγνωρίζεται» με κάποιον εξ αυτών, ούτε του ανανεώνει τη θητεία, για να μην αποκτήσει ( ο υφιστάμενος ) έπαρση έναντί του. Ο λόγος είναι διαχρονικός στην Τουρκική ιστορία και σχετίζεται με το ότι , τα αδέλφια, συγγενείς, δάσκαλοι και έμπιστοι σύμβουλοι, γνωρίζουν τα τρωτά σημεία του εκάστοτε διοικητή ( Σουλτάνου – Πρωθυπουργού – Προέδρου ) και γι’ αυτό έπρεπε/ πρέπει να παύουν πρόωρα, πριν βλάψουν τον «ηγέτη» , με αφορμή τις αδυναμίες του και λόγω έπαρσή τους ( παρόμοιες αναφορές έχει ο Ηρόδοτος για τον Κορίνθιο Περίανδρο ).