MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 19 Απριλίου 2022

Νέο αρνητικό ρεκόρ! Οι Έλληνες πληρώνουν το πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη

Νέο σοκ με την τιμή του ρεύματος!


Νέα αρνητική πρωτιά για την χώρα μας και τους χαμηλόμισθους Έλληνες οι οποίοι πληρώνουν το πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη. Την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης μοιράζει ψίχουλα σε ένα μικρό ποσοστό πολιτών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, οι οικογένειες καλούνται να δαπανήσουν το μεγαλύτερο ποσοστό από το μηνιαίο εισόδημά τους στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Τιμών Ηλεκτρισμού της Αγοράς Επόμενης Ημέρας, η τιμή της μεγαβατώρας στην Ελλάδα φτάνει τα 255,95, την ώρα που στην πλειοψηφία των ευρωπαϊκών χωρών η τιμή κυμαίνεται στα στα 120 ευρώ.
 

Η ΔΕΗ από μονοπώλιο, μέλος του «καρτέλ»

Άρης Χατζηγεωργίου
 
Μια κρίσιμη ανασκόπηση για το πώς η (πρώην) δημόσια επιχείρηση, στο όνομα της μείωσης του ποσοστού της στην αγορά, ωθήθηκε να ευνοεί τον αποκλειστικά χρηματιστηριακό καθορισμό της χονδρικής τιμής και τους ανταγωνιστές της και να απολαμβάνει μαζί τους υπερκέρδη και ομοιόμορφες διακυμάνσεις τιμών.

Θύματα μιας πολιτικής ανοίγματος του ανταγωνισμού «πάση θυσία» και μείωσης του ποσοστού της ΔΕΗ, χωρίς όμως να μειωθούν τα κέρδη ούτε εκείνης ούτε των ανταγωνιστών της, είναι εκατομμύρια καταναλωτές που δέχονται αλλεπάλληλα τα χτυπήματα των παραφουσκωμένων λογαριασμών ρεύματος.