MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 5 Απριλίου 2022

«Για να μειωθεί το χρέος, οι τράπεζες να διασώζονται μόνες τους»

Το δημόσιο χρέος στο τέλος του 2021 ήταν 390 δις ευρώ. ή 226% του ΑΕΠ.


Από 126,7% του ΑΕΠ το 2009. Με υπεύθυνη την κρατική ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, με δανεισμό από την . ΑΕ EFSF/ESM με μνημόνια.

Γράφει η
ΑΙΘΡΑ ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ

Οικονομολόγος

Λόγος που αν οι τράπεζες ξαναχρειαστούν διάσωση, που θα ξαναχρειαστούν, με βάση πρόσφατη δήλωση του ΔΝΤ, να τις διασώσουν οι ξένοι μέτοχοί τους. Τα ξένα funds που τις υφάρπαξαν, με τη βοήθεια της τρόικας, αντί πινακίου φακής, με απίστευτες «λοβιτούρες», με αφορμή την ανακεφαλαιοποίησή τους, το Νοέμ. του 2015! Τα ξένα funds έχουν όνομα! Είναι ο ESM που είναι το καμουφλάζ της χρεοκοπημένης Deutsche bank. Που σημαίνει ότι οι Έλληνες φορολογούμενοι διασώζουμε τις τράπεζες για να κατάσχουν οι Γερμανοί ιδιοκτήτες τους τα περιουσιακά στοιχεία των ανυπαίτιων (φτωχοποιημένων) Ελλήνων δανειοληπτών

Rublegas: το νέο αποθεματικό νόμισμα του κόσμου που βασίζεται σε πόρους

Το ρωσικό ρούβλι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση αυτή τη στιγμή, αφού έχει ανακτήσει την αξία του πριν από τις κυρώσεις και πρόκειται να γίνει ένα σημαντικό νόμισμα βασικών εμπορευμάτων. Φωτογραφία: The Cradle

Το Rublegas είναι το βασικό νόμισμα du jour και δεν είναι τόσο περίπλοκο όσο το ΝΑΤΟ προσποιείται. Εάν η Ευρώπη θέλει φυσικό αέριο, το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να στείλει τα ευρώ της σε έναν ρωσικό λογαριασμό στη Ρωσία.

Ο Σαντάμ, ο Καντάφι, το Ιράν, η Βενεζουέλα – όλοι προσπάθησαν αλλά δεν τα κατάφεραν. Αλλά η Ρωσία βρίσκεται σε εντελώς διαφορετικό επίπεδο.

Η ομορφιά του γεωοικονομικού ζίου ζίτσου που αλλάζει το παιχνίδι, αέριο για ρούβλια, που εφαρμόζει η Μόσχα είναι η απόλυτη απλότητά του.

Ευρωπαϊκά κράτη δίνουν ΤΑΜΠΛΕΤΕΣ ΙΩΔΙΟΥ στους πολίτες, υπό τον φόβο πυρηνικών! Στην Ελλάδα…ΜΟΝΟ ΕΜΒΟΛΙΑ

( John.k - Τα περισσότερα στελέχη της "Ελληνικής" κυβέρνησης είναι με την άκρα δεξιά ( φιλο-Ναζιστές ), είναι λογικό επόμενο να υποστηρίζει εμφανώς, το αδελφικό Ουκρανικό Ναζιστικό μόρφωμα. ) 
 
Εξαπλώνεται η ανησυχία ιδίως στην Ανατολική Ευρώπη.

Το υπουργείο Υγείας της Ρουμανίας ανακοίνωσε τη διασπορά χαπιών ιωδιούχου καλίου σε όλους τους κατοίκους, έως την ηλικία των 40 ετών, συμπεριλαμβανομένων των μωρών.

Η κίνηση αυτή απασχόλησε ακόμα και τα ρωσικά μίντια.

Μια εκστρατεία για τη διδασκαλία των ανθρώπων σχετικά με τον τρόπο αποθήκευσης και διαχείρισης των δισκίων, τα οποία συμβάλλουν στη μείωση των επιπτώσεων της ακτινοβολίας στα ανθρώπινα συστήματα, θα ξεκινήσει στην βαλκανική χώρα αυτή την εβδομάδα.