MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 25 Μαΐου 2023

Συνέλαβαν 37χρονο στη Νέα Φιλαδέλφεια γιατί ξεκίνησε το υβριστικό σύνθημα για τον Κ.Μητσοτάκη

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή
 
Στη σύλληψη ενός 37χρονου ο οποίο εξύβρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη μέσω διαδικτύου προχώρησαν το απόγευμα της Τετάρτης οι αρχές. 
 
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες σε βάρος του 37χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για το άτομο που είχε ξεκινήσει το γνωστό υβριστικό σύνθημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ καλούσε τον κόσμο να ξεσηκωθεί.
 

Δεύτερη στην Ε.Ε. στην ανεργία των νέων η Ελλάδα

 
Περίπου 4,5 εκατομμύρια νέοι 15 - 29 ετών στην Ε.Ε., η κατώτερη ηλικιακή ομάδα που παρακολουθεί η Eurostat, ήταν άνεργοι το 2022. Αντιστοιχούν στο 6,3% του συνολικού πληθυσμού της ίδιας ηλικίας και ως ποσοστό είναι το χαμηλότερο από το 2009 (9%), χρονιά για την οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία.
 
Φυσικά, η Ελλάδα έχει το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό (10,6%) μετά την πρώτη Ισπανία (11,2%), ενώ φαίνεται σχεδόν παράδοξο ότι τρίτη στην ανεργία των νέων αναδεικνύεται η Σουηδία (με 10,3%). Τα χαμηλότερα ποσοστά ανέργων έως 29 ετών έχουν η Τσεχία (2,0%), η Γερμανία και η Βουλγαρία (και οι δύο 3,3%), η Ουγγαρία και η Πολωνία (με 3,5%).
 

Η Κομισιόν γκρεμίζει τα ψεύδη Μητσοτάκη για την οικονομία!

Θέλει να κοπούν όλες οι παροχές και ο Κυριάκος Μητσοτάκης βγαίνει και τάζει λαγούς με πετραχήλια! 

Περίπατο πηγαίνουν οι προεκλογικές εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη δημοσιονομική πολιτική της Ελλάδας, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου.
 
Και καταλήγει μάλιστα στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει υπερβολικές μακροοικονομικές ανισορροπίες, αναφέροντας ότι η εξωτερική θέση της Ελλάδας έχει επιδεινωθεί, καθώς το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών διευρύνθηκε σημαντικά το 2022.
 
Ακόμη αναφέρεται ότι το ισοζύγιο της κυβέρνησης επηρεάστηκε από τα μέτρα δημοσιονομικής πολιτικής, όπως οι επιδοτήσεις ηλεκτρικής ενέργειας σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις και τα αυξημένα κοινωνικά επιδόματα σε ευάλωτα νοικοκυριά.