MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Sie möchten Simitis für Präsidenten-Θέλουν Σημίτη για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Sie möchten Simitis für Präsidenten - Το Βερολίνο θέλει τον Σημίτη για Πρόεδρο της Δημοκρατίας - Οι τελευταίες κινήσεις του ανασχηματισμού και η «εκλογική αριθμητική» για την Προεδρία της Δημοκρατίας φουντώνουν τα σενάρια για ολική επαναφορά του πρώην πρωθυπουργού.

Οι τελευταίες επιλογές του ανασχηματισμού και η τοποθέτηση του Γκίκα Χαρδούβελη στο υπουργείο Οικονομικών δείχνουν ξεκάθαρα πως πολλά πράγματα κινούνται γύρω από τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Η γενική αίσθηση που υπάρχει τα τελευταία τέσσερα χρόνια είναι πως όλα δείχνουν ότι ο... νονός του εκσυγχρονισμού στην Ελλάδα και της κατά πολλούς δημιουργικής λογιστικής είναι «σαν να μην έφυγε ποτέ».

Bόμβα Ντράγκι: Ποιο πλεονασμα; Κρυψατε αυτα που δώσατε στους τραπεζίτες!

Μια πυρηνική βόμβα πυροδότησε η ΕΚΤ εναντίον του Success Story της εγχώριας κυβέρνησης της Κολομβίας των Βαλκανίων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα υποστηρίζει ότι το πλεόνασμα είναι μούφα μια και δεν περιλαμβάνει το κόστος στήριξης των τραπεζών ενώ τα δημοσιονομικά αποτελέσματα ήταν «σαφώς χειρότερα».

Πιο αναλυτικά:

Ο Ευ. Βενιζέλος δεν τολμά ούτε να ρωτήσει τους Γερμανούς αν μας υπέκλεπταν

Ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, την ώρα που αποκαλύπτεται ότι η Γερμανία έχει στήσει «αυτί» και παρακολουθεί μέσω του internet και την Ελλάδα, αντί να είναι στα... κάγκελα σιωπά και βάζει τον εκπρόσωπο του υπουργείου να ζητά από το Βερολίνο να πει την άποψή του. Ούτε καταγγελία ούτε διάβημα ούτε μια λέξη για να μάθουν οι πολίτες ποιοι και γιατί παρακολουθούν οι Γερμανοί τις επικοινωνίες μας στο διαδίκτυο. 

«Κρύβουν» τη Διαύγεια από τους πολίτες και τον Τύπο

Η απόκρουση της «ενοχλητικής» πρόσβασης των πολιτών αλλά και του Τύπου στις αποφάσεις της Διοίκησης φαίνεται ότι είναι ο στόχος της «μεταρρύθμισης» στο σύστημα ανάρτησης των αποφάσεων της Διοίκησης, τη γνωστή σε όλους «Διαύγεια», η οποία πράγματι είχε κάνει, παρά τα προβλήματά της, ένα σημαντικό βήμα για τη διαφάνεια στη Διοίκηση. 

Έκθεση Κομισιόν: "Οι Έλληνες υπερφορολογούνται"

Τώρα το είδαν ή μας δουλεύουν; 

Στην κορυφή των χωρών της ΕΕ με την πιο υψηλή φορολογία στα ακίνητα και τα καύσιμα βρίσκεται η Ελλάδα σύμφωνα με έκθεση της Κομισιόν. Κατά τα άλλα οι Έλληνες δεν υπερφορολογούνται. 

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα κατατάσσεται 5η μεταξύ των «28» σε ό,τι αφορά στους φόρους στην ακίνητη περιουσία και 8η σε ό,τι αφορά τους φόρους στα καύσιμα, όπως αναφέρουν «τα Νέα».

Μυρίζει «μπαρούτι» στην κυβέρνηση

Ο πολυδιαφημιζόμενος ανασχηματισμός Σαμαρά δεν φαίνεται να έχει καλή περπατησιά, από την πρώτη κιόλας ημέρα. H μίνι κυβερνητική κρίση μετά την κόντρα Λοβέρδου – Μητσοτάκη κρύβει μεγάλο παρασκήνιο και αναμένεται να φέρει κι άλλες... εκπλήξεις.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος άναψε τις πρώτες φωτιές στη συγκυβέρνηση μετά την διαφωνία του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων στα Πανεπιστήμια.


Πάπας Φραγκίσκος: «Έτοιμη να καταρρεύσει η παγκόσμια οικονομία»

Το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα κοντεύει να καταρρεύσει, σύμφωνα με τον Πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος σε πρόσφατη συνέντευξή του τόνισε ότι... 

μία οικονομία που στηρίζεται στη λατρεία του χρήματος και τον πόλεμο και η οποία είναι σημαδεμένη από την ανισότητα και την ανεργία των νέων δεν μπορεί να επιβιώσει. 

«Απορρίπτουμε μία ολόκληρη γενιά προκειμένου να διατηρήσουμε ένα οικονομικό σύστημα, το οποίο δεν είναι καλό», είπε ο 77χρονος Ποντίφικας σε δημοσιογράφο της ιταλικής εφημερίδας "La Vanguardia", ενώ δήλωσε ιδιαίτερα ανήσυχος για την ανεργία μεταξύ των νέων ανθρώπων, η οποία, το περασμένο έτος, έφτασε το 13.1%, σύμφωνα με σχετική έκθεση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας. 

Δείρτε τις καθαρίστριες για να 'ρθουν επενδύσεις

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΑΝΔΡΑΝΙΣΤAΚΗΣ

Το ψάξανε, το ζύγισαν, το μέτρησαν, το μύρισαν εκεί στην κυβέρνηση το αποτέλεσμα των εκλογών και κατέληξαν στο εξής επιστημονικό συμπέρασμα:
Χάσαμε επειδή δεν δείραμε αρκετά τις καθαρίστριες. Αμ έπος, αμ έργον. Τις έβαλαν κάτω τις ρουφιάνες και τις ποδοπάτησαν, τιςέφτυσαν, τις ψέκασαν, τις χτύπησαν με σιδερογροθιές στο κεφάλι, το ξερό τους το κεφάλι που τις κρατάει οκτώ μήνες στους δρόμους. 

«Χαράτσι» έως και 40,3% για πλασματικά κέρδη και ανύπαρκτα εισοδήματα των επαγγελματιών

Απίστευτο: Φόρος 2.500 ευρώ για εισόδημα 3.400 ευρώ

Αντιμέτωποι με έναν νέο φορολογικό εφιάλτη έρχονται φέτος εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίοι επιτηδευματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες οι οποίοι κατά τη διάρκεια του 2013 είτε απέκτησαν πενιχρά εισοδήματα από την άσκηση των δραστηριοτήτων τους είτε είχαν ζημιές αντί για κέρδη.

Νέο έγκλημα: Για να παίρνει ο άνεργος επίδομα θα πρέπει να είναι άστεγος - Πρόκειται για άγρια "συμμορία"

Σχέδιο σοκ που απειλεί το επίδομα ανεργίας και πλήθος άλλων επιδομάτων, καθώς αυτά θα χορηγούνται με περιουσιακά κριτήρια, επεξεργάζονται υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών κατ’ εντολήν της τρόικας. 

Τόμσεν: Πλήρης κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων, διαφορετικά νέα μέτρα

Την πλήρη κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στην Ελλάδα θεωρεί ως μια από τις αναγκαίες προϋποθέσεις για να μην ληφθούν άλλα επώδυνα μέτρα, ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα Πολ Τόμσεν.
Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Έθνος, ο κ. Τόμσεν, υπογραμμίζει τη σημασία της έγκαιρης εφαρμογής των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων ενώ αναφέρετε συγκεκριμένα στους τομείς της απελευθέρωσης της αγοράς προϊόντων και υπηρεσιών, της μετατροπής της αδειοδότησης των επενδύσεων και της άρσης των υπερβολικών περιορισμών στην αγορά εργασίας.