Ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, την ώρα που αποκαλύπτεται ότι η Γερμανία έχει στήσει «αυτί» και παρακολουθεί μέσω του internet και την Ελλάδα, αντί να είναι στα... κάγκελα σιωπά και βάζει τον εκπρόσωπο του υπουργείου να ζητά από το Βερολίνο να πει την άποψή του. Ούτε καταγγελία ούτε διάβημα ούτε μια λέξη για να μάθουν οι πολίτες ποιοι και γιατί παρακολουθούν οι Γερμανοί τις επικοινωνίες μας στο διαδίκτυο.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΥΠΕΞ Κωνσταντίνο Κούτρα, η ελληνική κυβέρνηση είναι βέβαιη ότι θα δοθεί άμεση απάντηση στο δημοσίευμα από γερμανικής πλευράς. Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ πρόσθεσε: «Μεταξύ φίλων, εταίρων και συμμάχων χωρών ισχύουν συγκεκριμένοι κανόνες συνεργασίας και δεοντολογίας, στις οποίες έχει, κατ' επανάληψη, αναφερθεί η γερμανική κυβέρνηση, διαμαρτυρόμενη, στο πρόσφατο παρελθόν, για παραβίαση των κανόνων αυτών».
Οπως αποκάλυψαν «Τα Νέα», η Γερμανία έχει και εκείνη ρόλο «Μεγάλου Αδελφού», στήνοντας… αφτί σε 195 χώρες (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα) και τοποθεσίες, τις επικοινωνίες των οποίων φέρεται ότι παρακολουθεί από τον Απρίλιο του 2010.
Εγγραφο -ντοκουμέντο
Οι υποκλοπές αποκαλύφθηκαν σε έγγραφο ντοκουμέντο το οποίο κατατέθηκε κατά τη διάρκεια δικαστικής διαμάχης μεταξύ Γερμανού δικηγόρου και της BND. Σύμφωνα με αυτό, οι παρακολουθήσεις γίνονται για λόγους «διεθνούς τρομοκρατίας», ωστόσο δεν ξεκαθαρίζονται το μέγεθος και η έκταση των παρακολουθήσεων σε ξένους στόχους.
Σε περσινή μελέτη της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών αναφέρεται ότι στο πλαίσιο των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων της γερμανικής BND «λειτουργεί μια υπηρεσία η οποία μπορεί να συνδέεται απευθείας με ψηφιακούς κόμβους μέσω των οποίων πραγματοποιείται η ροή των περισσότερων ξένων επικοινωνιών».
«Τεράστια ερωτήματα εγείρονται σχετικά με τις γερμανικές υποκλοπές στο διαδίκτυο». Αυτό τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία αναφέρεται ακόμη: «Εύλογα γεννιέται το ερώτημα ποιους παρακολουθούν στην Ελλάδα οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες. Αραγε οι υποκλοπές συνάδουν με τους κανόνες που διέπουν τις σχέσεις μεταξύ συμμάχων και εταίρων; Οι εν λόγω υποκλοπές είναι σύμφωνες με την ελληνική νομοθεσία, που θέτει αυστηρούς περιορισμούς; Οι ελληνικές Αρχές είναι σε γνώση της αποκαλυπτόμενης δραστηριότητας των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών; Η ελληνική κυβέρνηση θα ζητήσει εξηγήσεις από τη γερμανική; Εντέλει, ποιος θα προστατεύσει τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών από τα πανίσχυρα κρατικά δίκτυα των υποκλοπών;».
Πηγή : http://www.dimokratianews.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου