MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Αχρείος και άθλιος!

Η πολιτισμική κατάρρευση του πολιτικού συστήματος της χώρας, ειδικά μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου της Novartis, είναι πλέον ανεξέλεγκτη – ενώ δεν φάνηκε μόνο μέσα στη Βουλή, όπου ορισμένοι μιλούσαν ως ανώριμοι έφηβοι, αλλά συνεχίζεται στα τηλεοπτικά παράθυρα.

Επικαιρότητα

Ο εκάστοτε εκλεγμένος πρωθυπουργός, τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της θητείας του, είναι ένας Θεσμός που οφείλει να γίνεται σεβαστός από όλους – αφού αυτός εκπροσωπεί τη χώρα διεθνώς. Μπορεί και πρέπει λοιπόν ο καθένας να κρίνει τις πράξεις του, κάτι που έχουμε κάνει άλλωστε πάρα πολλές φορές, αλλά οφείλει να είναι προσεκτικός με τις εκφράσεις του, ευγενικός και κόσμιος – ενώ είναι κάτι περισσότερο από απαράδεκτο και αντεθνικό να χαρακτηρίζεται δημόσια από ένα βασικό στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως «διεφθαρμένος μέχρι το μεδούλι»!

Το όπλο των κεντρικών τραπεζών

Οι εκλεγμένες κυβερνήσεις εκβιάζονται με τη βοήθεια χρηματοπιστωτικών εργαλείων, από τα μη εκλεγμένα τραπεζικά λόμπι, έτσι ώστε να μην εφαρμόζουν αυτά που θέλουν οι Πολίτες που τις εξέλεξαν – αλλά να προωθούν πιστά τη «νεοφιλελεύθερη ανασυγκρότηση» του κοινωνικού κράτους.

«Ο στόχος της ΕΚΤ, την επίτευξη του οποίου επιβλέπουν οι αγορές, είναι η μετατροπή της Ευρώπης σε μία περιοχή χωρίς εθνικά κράτη και σύνορα, στην οποία θα βασιλεύει η νεοφιλελεύθερη ιδεολογία, προς όφελος της παγκόσμιας ελίτ».

“Ώρα ευθύνης” για τους Ευρωπαίους ηγέτες :Το θέμα των τουρκικών προκλήσεων στη Σύνοδο Κορυφής

Με τα τουρκικά πλοία να βρίσκονται νότια της Κύπρου και να απειλούν ακόμα και με βύθιση το ιταλικό γεωτρύπανο Saipem 12000, αλλά και τις τουρκικές απειλές να συνεχίζονται στο Αιγαίο, ξεκίνησε πριν από λίγο η Άτυπη Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Τόσο η ελληνική όσο και η κυπριακή πλευρά βρίσκονται σε πλήρη συνεργασία και ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να θέσει ανοιχτά το θέμα της παραβίασης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ό,τι αφορά στο θέμα της ΑΟΖ αλλά και το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο.

Η ολλανδική Βουλή αναγνώρισε τη γενοκτονία των Αρμενίων

Yπέρ της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων, ψήφισαν με συντριπτική πλειοψηφία οι Ολλανδοί βουλευτές, μια ενέργεια που πιστεύεται ότι θα επιτείνει την ένταση στις σχέσεις της Χάγης με την Άγκυρα. Οι Αρμένιοι υπολογίζουν ότι 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι σκοτώθηκαν από την Οθωμανική Αυτοκρατορία μεταξύ 1915-17.

Με συντριπτική πλειοψηφία, 142 υπέρ έναντι 3 κατά η Κάτω Βουλή της Ολλανδίας ενέκρινε ψήφισμα που ζητούσε «να μιλά το κοινοβούλιο με σαφήνεια για τη γενοκτονία των Αρμενίων».

Ελλάδα-Τουρκία: Πολεμικό “ατύχημα” βγάζει Άγκυρα εκτός ΝΑΤΟ με νέο ρόλο

Επανειλημμένως ο γράφων έχει υποστηρίξει την άποψη ότι οι ΗΠΑ επ’ ουδενί δεν επιθυμούν μια σύγκρουση με την Τουρκία, ότι έχουν επιλέξει μια «αναγκαστική φιλία» με αυτήν, έτσι ώστε να τη διατηρήσουν, έστω και στα χαρτιά, στη δυτική αρχιτεκτονική ασφάλειας. Άρα, πολύ δύσκολα μπορούμε να περιμένουμε κάποιας μορφής στήριξη από την Ουάσιγκτον έναντι της ολοένα και εντεινόμενης τουρκικής επιθετικότητας.

Ας υποθέσουμε, ωστόσο, ότι δεν είναι έτσι, ότι οι ΗΠΑ θα καταλήξουν στο συμπέρασμα πως δεν πάει άλλο με την Τουρκία και θα επιδιώξουν να την εξοβελίσουν από τη ΝΑΤΟϊκή δομή. Ένας από τους λόγους που θα μπορούσαν να ωθήσουν την Ουάσιγκτον προς αυτήν την επιλογή είναι το ότι, εξαιτίας της στενής σχέσης με τη Ρωσία, η Τουρκία θα μπορούσε να λειτουργήσει ως η άμμος στα γρανάζια του μηχανισμού συλλογικής Άμυνας της Ατλαντικής Συμμαχίας σε περίπτωση κάποιας ρωσικής ενέργειας στη Βαλτική. 

Θρίλερ στην Κυπριακή ΑΟΖ! Οι Τούρκοι απείλησαν ξανά με βύθιση το ιταλικό γεωτρύπανο Saipem 12000!

- Συνεχείς προκλήσεις των τούρκων στην Κυπριακή ΑΟΖ - Σε ακόμα μια προσπάθεια του γεωτρύπανου να φτάσει το πρωί στο οικόπεδο 3 στην "Σουπιά" οι τούρκοι απείλησαν να το βυθίσουν - Με ελιγμούς ο καπετάνιος απέφυγε και πάλι την σύγκρουση και σύμφωνα με όσα δείχνουν οι χάρτες αποχωρεί για το Μαρόκο! - Ανάλογο επεισόδιο έγινε και το βράδυ της Πέμπτης

Οι τούρκοι έβγαλαν για ακόμα μια φορά την γλώσσα στην Ευρώπη προκαλώντας άλλο ένα επεισόδιο σήμερα το πρωί απειλώντας με βύθιση το γεωτρύπανο της ιταλικής εταρείας ENI. Όπως μεταδίδουν Κυπριακά ΜΜΕ στις 10 το πρωί το ιταλικό γεωτρύπανο Saipem 12000 προσπάθησε για ακόμα μια φορά να κινηθεί προς το οικόπεδο 3 της Κύπρου.

Τουρκία ώρα μηδέν

H κατάσταση στην Τουρκία παρομοιάζεται με αυτήν της Ταϊλάνδης το 1997, από την οποία προέκυψε η Ασιατική κρίση, καθώς επίσης της Ρωσίας το 1998, η οποία χρεοκόπησε – ενώ το 68% των Τούρκων πολιτών θεωρεί πως η συμμαχία της χώρας τους με την Ευρώπη και με τις Η.Π.Α. καταρρέει.

Επικαιρότητα

Όταν κάποιος σημαντικός οικονομικός αναλυτής και επενδυτής, όπως ο J. Rickards, αναφέρει σε άρθρο του πως η Τουρκία θα βρεθεί στο σημείο μηδέν όταν ξεσπάσει η επόμενη οικονομική κρίση (πηγή), οφείλει κανείς να είναι πολύ προσεκτικός με τη χώρα – τα προβλήματα της οποίας έχουμε επίσης αναφέρει σε προηγούμενο κείμενο μας (πηγή), θέλοντας να ερμηνεύσουμε την επιθετικότητα της. Πόσο μάλλον όταν τονίζει πως ο κίνδυνος να βυθιστεί σε μία μεγάλη κρίση χρέους έχει ενισχυθεί από τη μετατροπή του προέδρου της σε δικτάτορα – όπως στο παρελθόν ο J. Peron στην Αργεντινή και όλοι οι άλλοι οι λαϊκιστές εθνικιστές που κατάστρεψαν τις ισχυρές οικονομίες των κρατών τους.

ΣΕ ΤΙ ΧΡΗΣΙΜΕΥΟΥΝ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ;

Αναρωτιέμαι γιατί μέσω της κρατικής βίας, πρέπει να πληρώνουμε τα φερόμενα ως ασφαλιστικά ταμεία υγείας στην Ελλάδα, όταν αυτά δεν καλύπτουν τους ασφαλισμένους έστω και με τα στοιχειώδη εμβόλια;

Για παράδειγμα, αν πάει σήμερα κάποιος δικηγόρος άνω των 60 ετών στο ταμείο του (νυν ΕΦΚΑ) και ζητήσει ο άνθρωπος να του χορηγηθεί το εμβόλιο κατά του πνευμονιόκοκκου, δεν θα το χορηγήσουν αν δεν διαπιστώσουν λέει προηγουμένως κάποιο παθολογικό εύρημα.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στο ράδιο Πάφος 93.7fm με τον Π. Ευριπίδου

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στο ράδιο Πάφος 93.7fm με τον Π. Ευριπίδου

23/02/2018

Με θέμα : Ελλάδα, Τουρκία, Προκλήσεις, Εξελίξεις