MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

4η Τεχνολογική Επανάσταση - Πανδημία και Δημοκρατία

Προσεγγίζουμε με μια αναλυτική συζήτηση πεδίου το μεγάλο ερώτημα της εποχής μας : « Που πηγαίνει ο κόσμος;»

➕ Η κατανόηση του που βρισκόμαστε , σε ποιο στάδιο της ανθρώπινης κατάστασης ζούμε , κλειδί για το πώς αλλάζει ο κόσμος μας

➕ Φτάνουμε στο τέλος της διαδρομής που στοιχειοθετεί την πεμπτουσία της εξέλιξης του ανθρώπου, σε σχέση με το παρελθόν, και επομένως δεν υπάρχει μέλλον ή η αμφισβήτηση του δυστοπικού παρόντος ναρκοθετείται με την απειλή μίας μελλοντικής δυστοπίας για να μην ανοίξει η συζήτηση του «Συλλογικού Εγώ» ;

Αναλυτής του ΝΑΤΟ: Οι κακές σχέσεις της Τουρκίας με τη Δύση ρισκάρουν να παραλύσουν το ΝΑΤΟ

Η επιδεινούμενη σχέση μεταξύ της Τουρκίας και των ευρωπαίων συμμάχων της κινδυνεύει να υπονομεύσει την ικανότητα του ΝΑΤΟ να λαμβάνει συλλογικές αποφάσεις, ανέφερε ο αναλυτής Αντουάν Γκοτ, μέλος του προσωπικού του αρχηγείου του ΝΑΤΟ για τη Βαλτική.


Ο Γκοτ είπε ότι η εξάρτηση του ΝΑΤΟ από τη συναίνεση το κατέστησε ευάλωτο σε διμερείς διαμάχες μεταξύ μελών, όπως η απειλή της Τουρκίας να ασκήσει βέτο σε αμυντικό σχέδιο για τα κράτη της Βαλτικής και την Πολωνία ενάντια στη ρωσική επιθετικότητα, εκτός εάν η συμμαχία χαρακτηρίσει τις Μονάδες Λαϊκής Προστασίας (YPG) στη Συρία, τρομοκρατική οργάνωση.

Covid-19: Οι αρνητές και οι "μασκοφόροι"

Μα πόσο ηλίθιοι μπορεί να είναι οι αρνητές της μάσκας και των lockdown; Μήπως έχουν χάσει τα λογικά τους; Καλά δεν βλέπουν τι γίνεται γύρω τους και πιστεύουν αυτές τις απίστευτες θεωρίες συνωμοσίας; Και καλά με αυτούς! Τι θα κάνουμε μεθαύριο με τους αρνητές του εμβολίου;


Να τους στερήσουμε το δικαίωμα περίθαλψης σε κρεβάτια εντατικής θεραπείας, όπως σκέφτονται οι Ελβετοί; Στην κρίση της πλούσιας Ελβετίας των 876 ΜΕΘ, ναι, στην καθωσπρέπει Ελβετία οι ειδικοί προτείνουν επίσης στους πολίτες να διαλέξουν μέσω διαθήκης με ποιον τρόπο θέλουν να διαχειριστούν την πιθανή έλλειψη μηχανικής υποστήριξης!

“Η Γερμανία θέλει να “ξαναγράψει” την ιστορία και να “γλιτώσει” τις οφειλές με στεφάνια”! Α.Συγγελάκης

Ο συγγραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών, Αριστομένης Συγγελάκης, αποκαλύπτει το ύπουλο γερμανικό σχέδιο που βρίσκεται σε εξέλιξη από τη Γερμανία. Το Βερολίνο προσπαθεί να ξαναγράψει την ιστορία όπως βολεύει τη Γερμανία! Να “στρογγυλέψει” όσα έκαναν οι Γερμανοί στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της κατοχής, ακόμη και να “δικαιολογήσει”, όσο μπορεί τις φρικαλεότητες που διέπραξαν τα στρατεύματα της. Τα όσα αποκαλύπτει ο κ. Συγγελάκης είναι εξαιρετικά σοβαρά. Εξηγεί ποιο είναι το σχέδιο και καλεί να αμυνθούμε στη διαστρέβλωση ιστορικών γεγονότων που κατέστρεψαν τη χώρα.
 

Κ. Φαρσαλινός : Η Ελλάδα βιώνει ότι βίωσαν άλλες χώρες την Άνοιξη, με μόνη επιλογή τo Lockdown

Ο ερευνητής στα Πανεπιστήμια Πατρών και Δυτικής Αττικής , Κωνσταντίνος Φαρσαλινός , μιλώντας στον 98.4 , υποστήριξε ότι δυστυχώς στην Ελλάδα, πολιτικά και σε επίπεδο επιστημονικής επιτροπής, δεν φαίνεται να υπάρχει καμία άλλη στρατηγική , παρά μόνο αυτή που και ο Π.Ο.Υ. χαρακτήρισε ως ύστατη λύση για να μην καταρρέουν τα συστήματα υγείας, αυτή του lockdown. 
 
Θα έπρεπε, είπε, έντιμα να λεχθεί στους πολίτες , ότι αυτή η επιλογή δεν ανακόπτει την διασπορά στην κοινότητα, αυτό φαίνεται χαρακτηριστικά στην Βόρεια Ελλάδα, αλλά σώζει την κατάσταση για την ώρα στα δημόσια νοσοκομεία, χωρίς να υπάρχει για την ώρα καμία καταγραφή κόστους-οφέλους σε άλλες σημαντικές παραμέτρους της κοινωνίας κι αν τελικά χαθεί και με άλλες αιτίες περισσότερος κόσμος από αυτό που υποτίθεται ότι με το lockdown, σώζουμε. 
 

Το Oruc Reis προσέγγισε Στρογγύλη και Μεγίστη σε απόσταση μόλις 6,8 ναυτικών μιλίων!

( John.k - Και μια πληροφορία/καταγγελία για την Ελληνική Αστυνομία , από θαμώνες στην περιοχή που είδαν με κιάλια ότι το πλήρωμα του Oruc  Reis δεν φοράει μάσκες …. Και έχει προκλητική και εριστική  συμπεριφορά …  ) 

 
Φωτογραφία : Το συμβούλιο εθνικής ασφάλειας της χώρας μας, συνεδρίασε με θέμα την αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων εν μέσω καραντίνας και πήρε επιτέλους, πολύ σοβαρές αποφάσεις !! George Adalis B
 
Μόλις 6,8 μίλια από την Στρογγύλη, στο σύμπλεγμα του Καστελλόριζου, έφτασε το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis τα ξημερώματα της Παρασκευής 27 Νοεμβρίου. Το τουρκικό ερευνητικό, με τα βοηθητικά του πλοία Ataman και Cengiz Han, με συνοδεία τουρκικών πολεμικών πλοίων συνεχίζει τις σεισμικές έρευνες σε περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Το πείραμα του "Milgram"

Tο πείραμα του Μίλγκραμ είναι ένα από τα πιο γνωστά αντιδεοντολογικά πειράματα της ψυχολογίας, ουσιαστικά μια «φάρσα» που ξεγύμνωσε την ανθρώπινη ψυχή.

Το 1961, ο είκοσι εφτάχρονος Στάνλει Μίλγκραμ, επίκουρος καθηγητής ψυχολογίας στο Γέιλ, αποφάσισε να μελετήσει την υπακοή στην εξουσία.

Είχαν περάσει λίγα μόνο χρόνια από τα φρικτά εγκλήματα των Ναζί και γινόταν μια προσπάθεια κατανόησης της συμπεριφοράς των απλών στρατιωτών και αξιωματικών των SS, οι οποίοι είχαν εξολοθρεύσει εκατομμύρια αμάχων. Η ευρέως αποδεκτή εξήγηση –πριν το πείραμα του Μίλγκραμ- ήταν η αυταρχική τευτονική διαπαιδαγώγηση και η καταπιεσμένη –κυρίως σεξουαλικά- παιδική ηλικία των Γερμανών.

Θεσσαλονίκη: Καταγγελία για 900 ευρώ πρόστιμο σε κορίτσι – Σε απόγνωση ο άνεργος πατέρας

( John.k - Όταν η κυβέρνηση με τα μέτρα που παίρνει και τους νόμους που ψηφίζει, είναι για τα πανηγύρια , τότε ή αστυνομία που «εκτελεί» της εντολές της γιατί είναι ; Αν αυτές οι κυβερνήσεις των «δανειστών» ψήφιζαν νόμο, η αστυνομία να εχει δικαίωμα να πυροβολεί ανθρώπους στον δρόμο, όπως όλα δείχνουν η αστυνομία δεν θα είχε κανένα δισταγμό να το κάνει ….. Με τους «γείτονες» λίγο ζορίζονται όμως, οι ψεκασμένοι της κυβέρνησης και τα όργανα της
«τάξης» γιατι έχουν όπλα….. Είναι αλλιώς να είσαι από την πίσω πλευρά του όπλου και αλλιώς από την μπροστά …. Άλλωστε, που είπαμε ότι είναι το ORUC REIS ; στα 8 μίλια ; όταν φτάσει στα 6 μίλια , θα τριπλασιαστούν τα πρόστιμα στον δρόμο για τον κορωνοιο και τα Lockdown !  )