MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 19 Ιουλίου 2020

Τουρκοσειρές: Έμεινε μόνο μία!

OI ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥΡΚΟΣΕΙΡΩΝ 13 – 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ την Τρίτη 14 Ιουλίου ολοκλήρωσε την μετάδοση της δεύτερης τουρκικής σειράς που μετέδιδε καθημερινά – η πρώτη είχε διακοπεί αιφνιδιαστικά από την Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020.

Έτσι, από τα κανάλια εθνικής εμβέλειας, η τουρκική προπαγάνδα «ήπιας ισχύος» μεταδίδεται πλέον μόνο από τον τηλεοπτικό σταθμό STAR.

Πρόκειται για την τηλεοπτική σειρά-σιδηρόδρομο (Ελίφ) των χιλίων περίπου επεισοδίων, στην οποία δυσκολεύεται ο τηλεθεατής να διακρίνει αρχή-μέση-τέλος, αφού τα εκατοντάδες επεισόδια που μεταδίδονται καθημερινά, δεν διαφέρουν και πολύ από τα προηγούμενα και κάθε φορά διανθίζονται με ένα από τα «θέματα» μιας αρχικής «συνταγής» (αμνησία, απαγωγή, αυτοκινητιστικό δυστύχημα, απόπειρα δολοφονίας κ.ο.κ.ε.).

La Libre: Η ελληνική κυβέρνηση περιορίζει δικαιώματα με πρόσχημα την πανδημία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής στην Ε.Ε./AP Images
Δημοσίευμα της εφημερίδας φέρει την υπογραφή της Angelique Kourounis και τίτλο «Με πρόσχημα τον κορονοϊό» 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορείται ότι εκμεταλλεύεται τη δημοτικότητά του για να περιορίσει τα δικαιώματα που αποκτήθηκαν επί της προηγούμενης κυβέρνησης, υποστηρίζει δημοσίευμα στη σημερινή La Libre με την υπογραφή της Angelique Kourounis και τίτλο “Με πρόσχημα τον κορονοϊό”. 

Η ενδοτική Ολιγαρχία

Ποιος είναι ο στόχος της Ελλάδας σήμερα; Όλοι αναρωτιούνται που πάμε; Όλοι λένε ότι θα πρέπει να αποκτήσουμε ένα όραμα (στόχο – κυρίαρχη ιδεολογία). Αν ρωτήσουμε ένα οποιονδήποτε Έλληνα, ποιος πιστεύει ότι είναι ο κυρίαρχος στόχος της Ελλάδας σήμερα, δεν θα ξέρει τι να απαντήσει. Μοιάζουμε με ακυβέρνητο καράβι που το δέρνουν τα κύματα μεσοπέλαγα, έτοιμο να βυθιστεί. Είναι πράγματι έτσι; Όχι δεν είναι έτσι. Στόχος υπάρχει και θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι τους στόχους τους βάζει η ελίτ μια χώρας. Η πολιτικοοικονομική ελίτ. Ποιος λοιπόν είναι ο κυρίαρχος στόχος της σημερινής Ελλάδας, με βάση τον οποίο πορευόμαστε ως κράτος; Δυστυχώς, λυπάμαι γι’ αυτό που θα πω. Ο κυρίαρχος στόχος σήμερα που έχει θέσει η πολιτικοοικονομική ολιγαρχία της χώρας, είναι η πάση θυσία και με κάθε τίμημα επιβίωση της ίδιας και παραμονής της στην πολιτική και κοινωνική ηγεσία της χώρας. Αυτή η σάπια, κρατικοδίαιτη και διεφθαρμένη ελίτ, που αποτελεί στην ουσία την “πέμπτη φάλαγγα” για τα συμφέροντα των τρίτων σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας και του ελληνικού λαού, έχει θέσει, ως μοναδικό κυρίαρχο στόχο την πάση θυσία και με κάθε τίμημα, παραμονή της στην πολιτική και οικονομική ηγεσία της χώρας. 

Η Αγία Σοφία, η σύγκρουση πολιτισμών και η απειλή πολέμου

Όλοι γνωρίζουμε πως η ιστορία επαναλαμβάνεται συνήθως ως φάρσα – κυρίως όμως πως τόσο ο σημερινός Τούρκος δικτάτορας, όσο και η χώρα του, δεν έχουν ούτε κατά διάνοια την ισχύ του παρελθόντος. Δυστυχώς, αυτό δεν μειώνει καθόλου τους κινδύνους για τη χώρα μας – οι οποίοι είναι τεράστιοι στην άθλια κατάσταση που μας έχουν οδηγήσει οι ευρωπαίοι δανειστές μας, η Γερμανία καλύτερα για να είμαστε πιο αντικειμενικοί. Αντίθετα, τους αυξάνει σε πολύ μεγάλο βαθμό – σημειώνοντας πως ο άξονας της Γερμανίας με την Τουρκία ζει και βασιλεύει, ενώ η Γερμανία έχει πολύ μεγάλα συμφέροντα και στις δύο χώρες. Εάν λοιπόν δεν θέλουμε να βρεθούμε το Φθινόπωρο μετά από μία ολιγοήμερη πολεμική σύγκρουση με την Τουρκία, με ακρωτηριασμένη την εδαφική μας ακεραιότητα, με τη μετατροπή μας σε δορυφόρο της Τουρκίας, με τη συνεκμετάλλευση ολόκληρου του Αιγαίου, ενδεχομένως ακόμη και με την απώλεια της Κύπρου, της Θράκης ή κάποιων νησιών μας, θα πρέπει να αντιδράσουμε αμέσως – αφενός μεν όλοι μαζί, κόμματα και Πολίτες, συνειδητοποιώντας επί τέλους την κρισιμότητα της κατάστασης, αφετέρου επιδιώκοντας τη στήριξη μας από εκείνα τα κράτη που δεν θέλουν να συμβεί κάτι τέτοιο για δικούς τους λόγους: από τη Γαλλία και την Αυστρία. 

Ας φορέσουμε μάσκα στους Ελληνες μη τυχόν αντιληφθούν κι αποτρέψουν τον ακρωτηριασμό της χώρας τους

Κι εκεί που δύο μήνες είχαν κλείσει τα πάντα αδικαιολόγητα αντί να παραμείνουν ανοικτά με σαφείς κανόνες και κανείς δε διανοήθηκε να επιβάλλει την υποχρεωτική χρήση της μάσκας, έρχονται να την φορέσουν τώρα μέσα στο κατακαλόκαιρο κι αφού εδώ κι αρκετές ημέρες έχει επιστρέψει η κορωνοϋστερία.

Του Στρατή Μαζίδη

Όπως το πρώτο κύμα της πανδημίας ήρθε εξαιρετικά βολικά για να κλείσουν τα πάντα και να φορτωθεί στον ιό η ήδη από τα τέλη του 2019 κάμψη της ελληνικής οικονομίας, ομοίως το "δεύτερο" κύμα, έρχεται πάλι σε μια βολική στιγμή.