MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

O Ερντογάν δεν είναι Λουκασένκο – Η υποκρισία της ΕΕ

Όταν θέλει η ΕΕ δείχνει πως διαθέτει γρήγορα αντανακλαστικά. Όταν θέλει, λαμβάνει αστραπιαία αποφάσεις, επιβάλλει κυρώσεις. Η περίπτωση της Λευκορωσίας επιβεβαιώνει τούτο. Καλώς υιοθετήθηκαν κυρώσεις και επιβλήθηκαν αμέσως, καθώς το καθεστώς Λουκασένκο προέβη σε μια άκρως επικίνδυνη ενέργεια, που είναι απαράδεκτη και παραβιάζει κανόνες λειτουργίας του διεθνούς δικαίου.


Είναι πρόδηλο πως η ΕΕ υιοθετεί την λογική των δυο μέτρων και δυο σταθμών. Έχει αποδειχθεί στην πράξη πως δεν αντιμετωπίζει όλες τις παράνομες ενέργειες, παραβίασης διεθνούς δικαίου, με τον ίδιο τρόπο. Δεν τυγχάνουν όλες την ίδια προσέγγιση. Και τρανό παράδειγμα είναι η περίπτωση της κατοχικής Τουρκίας. Για τη Λευκορωσία, για παράδειγμα, είχαν υιοθετηθεί από το 2020 κυρώσεις για την καταστολή διαδηλώσεων.

Γ. Κασιμάτης : Αντίσταση στην Εποχή της Τεχνολογικής Φεουδαρχίας

Ο Ομότιμος καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, Γιώργος Κασιμάτης , σε μια καταιγιστική συνέντευξη , εφ όλης της ύλης στον 98.4 , αναλύει, γιατί σήμερα το ζήτημα είναι ότι το υπερκέρδος και η συσσώρευσή κεφαλαίου, δεν εξαρτάται πλέον αποκλειστικά και μόνο από την υπεραξία που βγαίνει μέσα από την κλασσική παραγωγική διαδικασία. Αλλά από το χρηματοπιστωτικό σύστημα, γι αυτό και η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο δεν αποτελεί τη μόνη πηγή υπεραξίας στο κεφαλαιοκρατικό σύστημα και την τεχνολογική έκρηξη που σήμερα αξιοποιεί. Όπως είπε, η εκμετάλλευση σήμερα παίρνει και άλλες μορφές και πιο σκληρές. Αυτό όμως δημιουργεί ανισορροπία και εκτροπή , παραμόρφωση και αναχαίτηση της εξέλιξης των παραγωγικών δυνάμεων. 
 

“Η γερμανοφοβία των ελληνικών ελίτ και οι απαράδεκτοι χειρισμοί στα ελληνοτουρκικά”! Ι.Μάζης

“Γιατί να μην πάει ο Δένδιας σε Σαμψούντα και Τραπεζούντα που μιλάνε Ελληνικά αφού πάει ο Τσαβούσογλου στην Θράκη;”

Το ερώτημα τέθηκε από τον καθηγητή Γεωωπολιτικής του ΕΚΠΑ κ.Ιωάννη Μάζη στην εκπομπή του Πάνου Παναγιωτόπουλου στο Kontra Channel. Και δεν είναι ερώτημα “λαϊκίστικο” όπως θα σπεύσουν οι υποστηρικτές της πολιτικής του κατευνασμού έναντι της Τουρκίας να υποστηρίξουν. Αυτά τα “ακλόνητα επιχειρήματα” περί “λαϊκισμού” για όσους θέτουν προς συζήτηση τα αυτονόητα, δεν έχουν πλέον καμία βάση στη κοινή γνώμη, η οποία παρακολουθεί με εξαιρετική καχυποψία τους κυβερνητικούς χειρισμούς στα ελληνοτουρκικά. Όπως έχουμε πολλές φορές γράψει, ζούμε στη περίοδο που ο κόσμος δεν μπορεί να πιστέψει όσα ελάχιστοι είναι οι αλήθεια γράφουμε αλλά και ο ίδιος υποψιάζεται. Αν επαληθευτούν έστω και οι μισές από τις “υποψίες” είναι βέβαιο ότι πολλές εξελίξεις θα δρομολογηθούν.

Η Μέρκελ υπερνικά την αντίθεση του Μπάιντεν Στην προμήθεια αερίου από τον Πούτιν

ZeroHedge 26-5-21 Authored by Pat Buchanan

Μετάφραση Μ.Στυλιανού


Όταν οι ΗΠΑ δημιούργησαν το ΝΑΤΟ, πρωταρχικός σκοπός της συμμαχίας ήταν να χρησιμεύσει ως δυτικό τείχος για την υπεράσπιση της Γερμανίας έναντι των 400.000 ρωσικών στρατευμάτων στην ανατολική πλευρά του ποταμού Έλβα.

Εβδομήντα χρόνια αργότερα, η Γερμανία αποφάσισε να διπλασιάσει την εξάρτησή της από τη Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν για το φυσικό αέριο που απαιτείται για τη λειτουργία της γερμανικής οικονομίας, παρά την αντίθεση του μεγάλου προστάτη της, των ΗΠΑ.