MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023

ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ : Πλημμύρες-Πυρκαγιές: Αποτυχημένο Κράτος (failed state) η ΕΛΛΑΔΑ του μνημονίου

Νότης Μαριάς
, Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ- O ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Καθηγητής Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης  στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, πρώην Ευρωβουλευτής, notismarias@gmail.com 
 
Οι πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές κυρίως στη Δαδιά και στην Πάρνηθα καθώς και οι πλημμύρες που κυριολεκτικά έπνιξαν όλη τη Θεσσαλία  επιβεβαίωσαν ότι η Ελλάδα του μνημονίου δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα «Αποτυχημένο κράτος» (failed state) το οποίο είναι ανίκανο να προστατεύσει ανθρώπινες ζωές, περιουσίες, φυσικό περιβάλλον και υποδομές. Με άρθρο μας  μάλιστα τον Αύγουστο του 2021 είχαμε κάνει αυτή την σκληρή διαπίστωση (www.notismarias.gr 7/8/2021). 
  

Επώνυμη καταγγελία: «Δεν μας αφήνουν να ανοίξουμε τα αντλιοστάσια να φύγει το νερό – Απείλησαν τον νομάρχη Καρδίτσας»

«Αν δεν φύγουν τα νερά, θα πεθάνουμε», είπε οργισμένος αγρότης
 
Ξεχειλίζει η οργή των κατοίκων στις πλημμυρισμένες περιοχές της Θεσσαλίας, οι οποίοι βλέπουν τις περιουσίες τους και τους κόπους μιας ζωής να καταστρέφονται κάτω από τόνους νερού. 
 
Αγρότης στην περιοχή της Μαραθέας, καταγγέλλει επώνυμα ότι δεν τους αφήνουν να ανοίξουν τα αντλιοστάσια για να διοχετευτεί το νερό στον Πηνειό.
 

Μοίρασαν 58 δισ. χωρίς να φτιάξουν υποδομές και ο «λογαριασμός» ήρθε στη Θεσσαλία! Σ.Σουρμελίδης

Ο λογαριασμός για την εμμονή στο «λιγότερο κράτος» ,ήρθε ξανά και αυτή τη φορά είναι ακόμη πιο «φουσκωμένος»…Η καταστροφή στη Θεσσαλία είναι τεράστια κι έχει αντίκτυπο σε όλη τη χώρα. Ανθρώπινες ζωές χάθηκαν, περιουσίες καταστράφηκαν όπως και ένα πολύ μεγάλο μέρος της αγροτικής παραγωγής…
 
Το κράτος αποδείχτηκε ανίκανο να προστατεύσει και τους ανθρώπους ,και τις περιουσίες τους και την οικονομία της χώρας.
 
Ο δημοσιογράφος Σπύρος Σουρμελίδης διευθυντής της εφημερίδας Κυριακάτικη Kontra και εκ των παρουσιαστών της εκπομπής Επί του Πιεστηρίου στο Kontra Channel αναλύει πως έχει η κατάσταση. Είναι εξαιρετικά δύσκολη.