MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 28 Ιουλίου 2024

Το 2064 υπολογίζεται να πέσει το χρέος της Ελλάδας στα επίπεδα του 1974!

Αν μπορεί η χώρα να πληρώνει τόκους δισεκατομμυρίων επί δεκαετίες
 
Εως το 2064 θα πρέπει η χώρα μας να επιτυγχάνει πρωτογενή πλεονάσματα τουλάχιστον 2% του ΑΕΠ, προκειμένου το χρέος να πέσει κάτω από το όριο που ορίζει το νέο δημοσιονομικό σύμφωνο της Ε.Ε. ή για να το πούμε πιο απλά να πέσει στα επίπεδα του 1974!
 
Σύμφωνα με αυτό, όλα τα κράτη-μέλη δεν θα πρέπει να διαθέτουν δημόσιο χρέος πάνω από το 60% του ΑΕΠ τους. Ελάχιστες χώρες το έχουν επιτύχει ήδη αυτό, ωστόσο η Ελλάδα διαθέτει όχι μόνο το υψηλότερο χρέος στην Ε.Ε. (σε ποσοστό επί του ΑΕΠ), αλλά και το δεύτερο μεγαλύτερο στον κόσμο, πίσω από την Ιαπωνία.
 

Νομοθετικό πραξικόπημα στη Βουλή: Πενταετής παραγραφή, για κακουργήματα πόθεν έσχες!

Της Μαίρης Μπενέα από την ΕΣΤΙΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ
 
Με νομοσχέδιο, που προωθεί η Κυβέρνηση, γίνεται προσπάθεια να μετατραπεί η Βουλή σε… “πλυντήριο” ξεπλύματος μαύρου χρήματος!
 
Εκεί οδηγείται η κατάσταση, εάν ψηφιστεί το προσφάτως κατατεθειμένο στη Βουλή νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο: «Ενίσχυση του συστήματος ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης και Δηλώσεων Οικονομικών Συμφερόντων του ν. 5026/2023 – Ρυθμίσεις για την τοποθέτηση αλλοδαπού ανηλίκου σε ίδρυμα, δομή παιδικής προστασίας ή ανάδοχη οικογένεια – Αναψηλάφηση λόγω έκδοσης οριστικής απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου – Εναρμόνιση με τον ν. 4624/2019 της χρήσης πληροφοριών από τις Κοινές Ομάδες Έρευνας και κατά την εκτέλεση Ευρωπαϊκής Εντολής Έρευνας – Άλλες διατάξεις Υπουργείου Δικαιοσύνης».