MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

Έρχεται καταιγίδα με… μπλακ άουτ σε Ευρώπη και ΗΠΑ – Σχεδόν 1 δισ. άνθρωποι στο έλεος της κρίσης ηλεκτρικής ενέργειας

Υψηλός ο κίνδυνος σε ΗΠΑ και Ασία, ελεγχόμενος προς ώρας στην Ευρώπη


Αυτό το καλοκαίρι, τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας σε όλο τον κόσμο δεν θα παράγουν αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση, απειλώντας περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους με κυλιόμενες διακοπές ρεύματος.
 
Τα δίκτυα εξασθενούν από τις ελλείψεις ορυκτών καυσίμων, την ξηρασία και τους καύσωνες, τις διακοπές των εμπορευμάτων και την άνοδο των τιμών λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και την αποτυχημένη μετάβαση στην πράσινη ενέργεια όπου οι διαχειριστές του δικτύου απέσυραν πάρα πολλές μονάδες παραγωγής ορυκτών καυσίμων.
 

Μάζης: Καταρρίψτε Τουρκικό Drone – Ποιο το μήνυμα Ερντογάν με τις παραβιάσεις στην Αλεξανδρούπολη

Φωτογραφία : veteranos.gr


Ο Δρ Ιωάννης Μάζης Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πρόεδρος του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών στο δελτίο Kontra News 10 με τον Γιώργο Μελιγγώνη

Οπως είπε οι παραβιάσεις εντός του Εθνικού Εναέριοu Χώρου στην Αλεξανδρούπολη από Τουρκικά F-16, ήταν μήνυμα από τον Ερντογάν προς τις ΗΠΑ, που ήθελε να δείξει ότι δεν είναι ασφαλής η βάση και ότι η Αμερική επέλεξε λάθος σύμμαχο. Επίσης οι δηλώσεις Τούρκου προέδρου κατά του Έλληνα πρωθυπουργού θέλουν να δείξουν ότι δεν σκοπεύει να συζητήσει αλλά ότι θέλει να ακολουθήσει το πρόγραμμά του.