MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

Διοικητικά πρόστιμα: “Μπαμ ηκούσθη στον αέρα, πλην τα βόλια πήγαν πέρα”

Η Απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) να επιβάλλει διοικητικό πρόστιμο 40.000 ευρώ στην ευρωβουλευτή Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και στο Υπουργείο Εσωτερικών πρόστιμο 400.000 ευρώ για τη μη θεσμικά προβλεπόμενη διακίνηση των e-mails αποδήμων εκλογέων από τους εκλογικούς καταλόγους αποδήμων, που τηρούνται στο Υπουργείο Εσωτερικών, επειδή αποτελεί παράβαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και τιμωρείται σύμφωνα με τα άρθρα 5 παρ.1,πα 11 και 14 του ΓΚΠΔ, έφερε στο προσκήνιο της δημοσιότητας την έννοια και την αποτελεσματικότητα των χρηματικών προστίμων, που επιβάλλει μια Διοικητική Αρχή.
 

Νέος παγκόσμιος διασυρμός για την Ελλάδα του Μητσοτάκη

Η πιο προβληματική χώρα για επιχειρηματική δραστηριότητα το 2024 ήταν η Ελλάδα
, η Γαλλία ήταν στη δεύτερη θέση και η Κολομβία στην τρίτη θέση. Από μετασοβιετικές χώρες στην παγκόσμια αντι-αξιολόγηση για την πολυπλοκότητα της επιχειρηματικής δραστηριότητας.
 
Στον τελευταίο Παγκόσμιο Δείκτη Επιχειρηματικής Πολυπλοκότητας 2024 (GBCI 2024), το Καζακστάν ξεχωρίζει, ανεβαίνοντας από την 23η στη 10η θέση. Όπως σημειώνουν οι συντάκτες της αξιολόγησης, βασίζεται σε 292 δείκτες που σχετίζονται με την πολυπλοκότητα των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και αντιπροσωπεύει τα αποτελέσματα μιας εις βάθος ανάλυσης παγκόσμιων και τοπικών θεμάτων που επηρεάζουν την ευκολία της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε όλο τον κόσμο. Συνολικά, υπάρχουν 79 δικαιοδοσίες στην κατάταξη.
 

Ρόμπερτ Κιγιοσάκι: «Έρχεται κραχ χειρότερο από το 2008 – Επίτηδες αυξάνουν τον πληθωρισμό για να εισπράττουν φόρους χωρίς κόστος»

Ακριβώς αυτό που κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη για να παρουσιάζει πρωτογενή πλεονάσματα και αυξημένα κρατικά έσοδα
 
«Κραχ» χειρότερο από αυτό του 2008 βλέπει να έρχεται ο διάσημος οικονομολόγος και επενδυτής Ρόμπερτ Κιγιοσάκι.