MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022

«Με έβρισαν, με χτύπησαν, με έκλεψαν»

 
Η Αννα Κουκουλιάτρα μιλάει στην «Εφ.Συν.» για τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια των αστυνομικών.

Η Αννα Κουκουλιάτρα είναι μια νέα γυναίκα, η οποία βρέθηκε στα Εξάρχεια την Παρασκευή το βράδυ σε μια έξοδο με φίλους. Βρισκόταν σε γνωστό καφέ στην Τσαμαδού, μέχρι που αργά το βράδυ κι αφού αποχώρησαν οι φίλοι της, πορευόταν προς το μηχανάκι της για να φύγει. Τότε ξεκίνησε η κακοποίησή της. Πρόκειται για αστυνομική βία και κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό πραγματικά προβληματικό, αν όχι σκανδαλωδώς επικίνδυνο, για κάθε πολίτη, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η 42χρονη και γνωστοποίησε με ανάρτησή της η δικηγόρος Αννυ Παπαρρούσου.

Νότης Μαριάς : Ελλάδα-Πολωνία μαζί(;) για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Νότης Μαριάς, Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Καθηγητής Θεσμών της ΕΕ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, πρώην Ευρωβουλευτής, notismarias@gmail.com


83 χρόνια μετά την εισβολή του Χίτλερ στην Πολωνία την 1η Σεπτεμβρίου 1939 η πολωνική πολιτική ηγεσία ανακοίνωσε με τον πιο επίσημο τρόπο ότι η Βαρσοβία θα διεκδικήσει από το Βερολίνο το ποσό των 1,32 τρισεκατομμυρίων ευρώ ως πολεμικές επανορθώσεις (https://apnews.com 1/9/2022).

Όπως τόνισε ο ηγέτης του κυβερνόντος Κόμματος Νόμου και Δικαιοσύνης (PiS) Jaroslaw Kaczynski (https://www.ft.com 1/9/2022) η Πολωνία με βάση σχετική Έκθεση του Πολωνικού Κοινοβουλίου που δόθηκε στη δημοσιότητα την 1η Σεπτεμβρίου 2022 προχωρά πλέον άμεσα στη διεκδίκηση του παραπάνω αστρονομικού ποσού.

Liberation: «Στην Ελλάδα η ακροδεξιά είναι επικεφαλής του “βαθέος κράτους”»

Εκτενές ρεπορτάζ στο σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ελλάδα παρουσιάζει η γαλλική εφημερίδα Liberation ανήμερα της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Παρίσι, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.


Η γαλλική εφημερίδα, με τίτλο «Στην Ελλάδα η ακροδεξιά είναι επικεφαλής του “βαθέος κράτους”», έρχεται να προστεθεί στα διεθνή ΜΜΕ που αναδεικνύουν το σοβαρό αυτό σκάνδαλο, ερωτώμενη ουσιαστικά αν η χώρα μας κατρακυλάει σε καθεστώς που λίγο θυμίζει δημοκρατία.

Αφού κάνει μια αναδρομή στη ζέουσα υπόθεση των υποκλοπών, επισημαίνει πως έχει τις ρίζες της στην περίοδο της δικτατορίας (1967-1974) που οι παρακολουθήσεις ήταν το άλφα και το ωμέγα της ρατσιστικής, αντισημιτικής πολιτικής των συνταγματαρχών, που αρνούνταν ακόμη και ο Ολοκαύτωμα.