MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

Η Μεσόγειος βράζει, η Μέση Ανατολή αναφλέγεται

Το Ισραήλ πίσω από την επίσκεψη στην Αθήνα του Στρατάρχη Χάφταρ; 

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου 

Είναι πανθομολογούμενο πως οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή μας είναι ραγδαίες και ουδείς πλέον είναι ικανός να προσδιορίσει αυτές τις εξελίξεις, που απαιτείται ένα τράβηγμα του πυροκροτητή της βόμβας προκειμένου η ευρύτερη περιοχή της Ελλάδος να γίνει παρανάλωμα του πυρός. Αφού η λεκάνη της Μεσογείου “βράζει” και η Μέση Ανατολή είναι έτοιμη (εκ νέου) να αναφλεγεί. 

Με συμφωνία για κατάπαυση πυρός και συνέχιση του εμπάργκο όπλων ολοκληρώθηκε η Διάσκεψη για τη Λιβύη

Το ερώτημα ωστόσο είναι εάν η κατάπαυση του πυρός θα διατηρηθεί ώστε να μπορέσει να προχωρήσει η διαδικασία ή θα έχει κι αυτή ζωή λίγων ωρών

Με συμφωνία για καταρχήν προσωρινή εκεχειρία, η οποία θα οδηγήσει σε μια μόνιμη ειρήνευση στην Λιβύη ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 20:00 την Κυριακή (19/1/2020) η διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη.

Οι ηγέτες συμφώνησαν να παραταθεί το εμπάργκο όπλων προς τη Λιβύη ενώ κάλεσαν όλες τις δυνάμεις που εμπλέκονται στην εμφύλια διαμάχη στη Λιβύη να παραμείνουν ουδέτεροι αναφερόμενοι φυσικά στην Ρωσία και τη Τουρκία.