MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

Αστυνομικοί σε μεγάλο κύκλωμα παράνομης διακίνησης μεταναστών

Συλλήψεις στη Φλώρινα - «Ξηλώνεται» το Τμήμα Ελέγχου Διαβατηρίων

Σάλο έχει προκαλέσει η είδηση ότι πλήθος αστυνομικών φέρεται εμπλέκεται μεγάλο κύκλωμα παράνομης μετανάστευσης στη Φλώρινα.
 
Τις τελευταίες ώρες κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος έχει προχωρήσει σε συλλήψεις αστυνομικών και πολιτών, στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής, όπου «ξηλώνεται» το Τμήμα Ελέγχου Διαβατηρίων.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες βαρύνονται με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, όπως σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένη πλαστογραφία και άλλα ποινικά αδικήματα.
 

Σκληρή κόντρα Τουρκίας-Ιταλίας για τα ασημικά της Λιβύης

Γράφει ο

Νότης Μαριάς

Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Καθηγητής Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, πρώην Ευρωβουλευτής, notismarias@gmail.com

Η νέα οικονομική απόβαση της Τουρκίας στη Λιβύη στις 3 Οκτωβρίου 2022 και η συνακόλουθη υπογραφή δύο μνημονίων για συνεργασία Άγκυρας και Τρίπολης στο πεδίο της έρευνας, εξόρυξης και εκμετάλλευσης πετρελαίου και φυσικού αερίου εκ μέρους τουρκικών εταιρειών (www.libyaobserver.ly 5/10/2022), δεν προκάλεσε μόνο την εύλογη κοινή αντίδραση και καταδίκη εκ μέρους της Ελλάδας και της Αιγύπτου (www.kathimerini.gr 9/10/2022) αλλά ανησύχησε σφόδρα επίσης και την Ιταλία η οποία έχει αυξημένα οικονομικά συμφέροντα στη Λιβύη. Πολύ δε περισσότερο τώρα που όπως αποκάλυψε και ο επικεφαλής του τουρκολιβυκού Επιχειρηματικού Συμβουλίου, Murtaza Karanfil, υπάρχουν επενδυτικές δυνατότητες σχεδόν 150 δισεκατομμυρίων δολαρίων που περιμένουν Τούρκους επιχειρηματίες στη Λιβύη τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η Λιβύη είναι η πύλη προς την Αφρική (www.libyaobserver.ly 3/10/2022).

Θεοδωρικάκος και ΕΛ.ΑΣ. «βγάζουν την ουρά τους απ' έξω»

Την ώρα που η κοινωνία «βράζει» και ζητά πλήρη διαλεύκανση των αρρωστημένων υποθέσεων του Κολωνού και της Ομόνοιας, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισαν να βγάλουν μια πρωτοφανή ανακοίνωση, προσπαθώντας να πάρουν θέση για τις προκλητικές δηλώσεις συνδικαλιστών αστυνομικών που περιφέρονται σε κανάλια και εκπομπές ρίχνοντας λάδι στη φωτιά.


Έτσι ο Τάκης Θεοδωρικάκος και η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. «κρύβονται» πίσω από θεσμικά τσιτάτα και μας ενημερώνουν για το ποιοι είναι οι αρμόδιοι για να εκφράζουν την επίσημη θέση της Αστυνομίας και... ποιους να ακούμε.

«Θα σας πάμε στο τμήμα της Ομόνοιας να περάσετε καλά...»

Ακόμα μια κινητοποίηση στην οποία οι αστυνομικές δυνάμεις καταστολής «διεκδίκησαν» τον ρόλο του πρωταγωνιστή. Αυτή τη φορά, μάλιστα, η πορεία που έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου στα Σεπόλια αφορούσε το αποτρόπαιο και κατ' επανάληψη έγκλημα κατά της 12χρονης: μια υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, με τις μέχρι στιγμής αποκαλύψεις να είναι ανατριχιαστικές.


Όπως καταγγέλλει η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού - Ακαδημίας Πλάτωνα - Σεπολίων, οι αστυνομικές δυνάμεις προκάλεσαν «με βρισιές και σεξιστικά σχόλια προς τις γυναίκες της διαδήλωσης, όπως "θα σας γαμ...., θα σας πάμε στο τμήμα της Ομόνοιας να περάσετε καλά"». Η Συνέλευση τονίζει επίσης πως επιτέθηκαν και χτύπησαν «γυναίκες κατά προτίμηση, αλλά και άλλους διαδηλωτές», ενώ έριξαν χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης στον κόσμο που προσπαθούσε να φύγει με το μετρό.