MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019

Ποιος θα είναι ο τελευταίος που θα φύγει από την ΕΕ, για να σβήσει το φως;

Anatoly Wasserman

Η Ευρωπαϊκή Ένωση διεξήγαγε εκλογές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Σχεδόν το πιο άχρηστο όργανο στον κόσμο. Δεν έχει δικαίωμα νομοθετικής πρωτοβουλίας. Οι αποφάσεις του δεν είναι δεσμευτικές. Ακριβώς γι ‘αυτό, οι εκλογές για αυτό είναι ένα εξαιρετικό βαρόμετρο της κοινής γνώμης.

Τα παραδοσιακά κόμματα – δεξιά και αριστερά – κεντρώα – σημείωσαν σχεδόν ένα τέταρτο λιγότερες έδρες από ότι πριν από πέντε χρόνια. Από την άλλη πλευρά, τα ευρωσκεπτικιστά κόμματα έφεραν ένα καλό αποτέλεσμα, απαιτώντας την άμεση απόσυρση των κρατών τους από την ΕΕ, ή τουλάχιστον δραστικές αλλαγές στην Ένωση και επίσης οι πράσινοι. Στη Γαλλία, στην πρώτη θέση είναι το Εθνικό Μέτωπο, στη Βρετανία, το κόμμα με τον μοναδικό θεσμικό στόχο – την έξοδο από την ΕΕ.

Η αρχή του τέλους του 4ου Ράιχ

Έχει ήδη ξεκινήσει η αποδόμηση της Γερμανίας, κάτι που δημιουργεί μεγάλες ελπίδες σε όλους εμάς τους Έλληνες που υποφέρουμε επί δέκα σχεδόν χρόνια από τη γερμανική μπότα – παρά το ότι η αξιωματική αντιπολίτευση που φαίνεται πως θα κερδίσει τις εκλογές, είναι κάτι περισσότερο από φιλικά προσκείμενη στη Γερμανία. Η ανάδειξη νέων κομμάτων που είναι αντίθετα με τα μνημόνια και με τη γερμανική ηγεμονία στην Ελλάδα και στην Ευρώπη είναι άλλωστε δεδομένη – οπότε οι Γερμανοί και οι «Τσολάκογλου» φίλοι τους θα χάσουν το παιχνίδι.
«Η Γερμανία, επιδιώκει την ατέρμονο οικονομική της ανάπτυξη, επιθυμώντας να μειώσει (και σε μερικές περιπτώσεις να εξαφανίσει) τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των χωρών στις οποίες επικυριαρχεί μέσα από την Ε.Ε ενώ παράλληλα, με την αρωγή της Ευρωζώνης, να ελέγξει μεγάλο μέρος του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Στο Καταστατικό της ΕΚΤ, θα δει κάποιος πως ένας από τους στόχους της, είναι ο έλεγχος του πληθωρισμού, μια έννοια φετίχ για τη γερμανική οικονομική πολιτική. 

Αγοράζουμε μόνο ελληνικά προϊόντα

Δεν ταξιδεύουμε στο εξωτερικό. Περιορίζουμε όσο γίνεται τις αγορές εισαγόμενων. Στηρίζουμε το σπίτι μας που περνάει δύσκολες ώρες. Στηρίζουμε τη χώρα αυτή που όσο και αν μας πληγώνει κάποτε, είναι δική μας, έρχεται από πολύ παλιά και έχει δικαίωμα στο μέλλον. Το οφείλουμε στον εαυτό μας και πάνω απ’ όλα στα παιδιά μας. Και ας μη ρωτάμε μόνο τι κάνει η χώρα μας για εμάς, αλλά και τι κάνουμε εμείς για τη χώρα μας.

Στα άκρα ο ανθελληνισμός του Ράμα: Επίθεση εναντίον της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας

Του Νίκου μελέτη, Liberal

Αλλαγή τακτικής στην αντιμετώπιση του ανθελληνισμού και της προσπάθειας φίμωσης και εξόντωσης της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία επιβάλλει στην Αθήνα η πλήρης εκτροπή στις διμερείς σχέσεις, στην οποία οδηγεί ο Εντι Ράμα, τη στιγμή που και η χώρα του βουλιάζει στην πολιτική κρίση.

Μια πολιτική επιλογή που δεν είναι άσχετη με την προσπάθεια του κ. Ράμα να κεντρίσει τον αλβανικό εθνικισμό και μεγαλοϊδεατισμό, προκειμένου να βρει σανίδα σωτηρίας.

Μήνυμα των Ελλήνων σε όλα τα κόμματα: Αποχή ρεκόρ – Έφτασε το 60% στις Περιφερειακές εκλογές & το 80% σε ορισμένους Δήμους!

Ως ο πραγματικός νικητής των αυτοδιοικητικών εκλογών θα πρέπει να θεωρηθεί η αποχή, η οποία κατά μέσο όρο πλησίασε το 60%, ενώ σε ορισμένους Δήμους πλησίασε ακόμη και το 80%.

Παρά τις προτροπές από όλα τα πολιτικά κόμματα και κορυφαία στελέχη Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, οι πολίτες προτίμησαν τις… παραλίες και όχι να προσέλθουν στην κάλπη, ώστε να εκλέξουν δημάρχους ή περιφερειάρχες.