MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Πώς και γιατί η Τουρκία «έστησε» τον πόλεμο στον Καύκασο

Η νέα τουρκική παρέμβαση στον ορεινό Νότιο Καύκασο στοχεύει στην ανατροπή της κατάστασης που δημιουργήθηκε το 1994, με την τότε απώλεια του αρμενικού θύλακα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ (Αρτσάχ), που βρίσκεται γεωγραφικά εντός της αζερικής επικράτειας.

Οι Τούρκοι -σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του υπογράφοντος-εργάστηκαν έχοντας σαν παράδειγμα τη Δυτική Λιβύη και πώς ακριβώς ανέτρεψαν τη δραματική κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει η Τρίπολη, που ήταν περικυκλωμένη επί έντεκα μήνες από μισθοφορικές δυνάμεις του πολέμαρχου Χαφτάρ.

Φοροδιαφυγή, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και Offshore

Όταν τα κράτη υπερχρεώνονται ή πτωχεύουν, οι Πολίτες τους ενοχοποιούν συνήθως την εκάστοτε πολιτική ηγεσία, εγκαλώντας την για ανεπάρκεια, για ανικανότητα και για διαφθορά – ενώ οι διαμαρτυρίες τους μετατρέπονται σε όπλο της αντιπολίτευσης, η οποία προσπαθεί με τη βοήθεια του να ανέλθει στην εξουσία: για να «ηρεμήσουν τα πλήθη» και να επαναληφθεί το έργο, με άλλους ηθοποιούς. Συχνά οι Πολίτες δεν κατανοούν, επειδή δεν ενημερώνονται σωστά και αντικειμενικά, πως οι βασικοί υπεύθυνοι, οι οποίοι βέβαια «υπηρετούνται έμμισθα» τόσο από την εθνική, όσο και από τη διεθνή πολιτική, είναι αφενός μεν το χρηματοπιστωτικό σύστημα, αφετέρου οι πολυεθνικές επιχειρήσεις – οι οποίες, με τη μέθοδο της νόμιμης φοροδιαφυγής, μειώνουν τα φορολογικά έσοδα του δημοσίου σε επικίνδυνο βαθμό, χρεοκοπούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αυξάνουν την ανεργία και οδηγούν τα κράτη σε αδιέξοδα. Συχνά πολεμούν επίσης μεταξύ τους, «καρφώνοντας» η μία την άλλη ή τις λιγότερο ισχυρές, με αποκαλύψεις φορολογικών σκανδάλων κοκ. Στη συνέχεια, στα πιο αδύναμα κράτη, όπως η Ελλάδα, εισβάλλει το ΔΝΤ, στην περίπτωση της Ευρωζώνης μαζί με την ευρωπαϊκή Τρόικα (Κομισιόν, ΕΚΤ, ESM), αποτελειώνοντας την καταστροφή – ένα μέρος της οποίας είναι η λεηλασία της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας από τους εντολείς του, οι οποίοι δεν είναι άλλοι από το χρηματοπιστωτικό τέρας, καθώς επίσης από τα αχόρταγα πολυεθνικά μεγαθήρια. 
 

Έκθεση «βόμβα» από τον ΟΟΣΑ: Δεκαπέντε χρόνια θα χρειαστεί ακόμη η ελληνική οικονομία για να ανακάμψει!

Έκθεση «βόμβα» από τον ΟΟΣΑ περιγράφει με τα μελανότερα των χρωμάτων την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Όπως εξηγεί ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης η Ελλάδα θα χρειαστεί 15 χρόνια -ακόμη(!)- προκειμένου απλά να βρεθεί στα προ της κρίσης επίπεδα με μια μέτρια ανάπτυξη στο 2%.

Εάν η ανάπτυξη ανέλθει στο 3% τότε, ίσως η οικονομία βρεθεί στα… αξιοζήλευτά επίπεδα του 2007-9 σε οκτώ χρόνια από σήμερα.

Έτσι εάν αναλογιστούμε ότι από το 2010 και τον «Τιτανικό» του τότε υπουργού Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου, έχουν περάσει ήδη 10 χρόνια και σε αυτά προσθέσουμε και τα 15 τότε η ανάκαμψη θα έρθει σε 25 χρόνια και αν.