MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 9 Μαρτίου 2024

Δημοσθένης Δαββέτας : Η Ευρώπη σε κρίσιμο σταυροδρόμι με την οικονομία πολέμου ως φόβητρο

Ο καθηγητής Φιλοσοφίας της Τέχνης στο Παρίσι  και για χρόνια συντάκτης της Liberation , Δημοσθένης Δαββέτας, μιλώντας στον 98.4 υπογραμμίζει πως οι βασικές Ευρωπαϊκές χώρες και οι ελίτ τους, με το αφήγημα της οικονομίας πολέμου και το κλίμα ψυχολογικής προετοιμασίας για πόλεμο, με την χρήση ως "κακού" σε πρώτη φάση την Ρωσία του Πούτιν, θέτουν την Ευρώπη σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι με αυτό ως φόβητρο , με διττό στόχο, αφενός  να σπάσουν το ταυτοτικό- ιστορικό και πολιτιστικό πρόταγμα της Ευρώπης, δηλαδή των κοινωνιών της συλλογικότητας των ανθρώπων και της δημιουργίας μέσα σε συνθήκες ειρήνης, αφετέρου να επιβάλλουν μια νέα μετα-ανθρωπική όπως την αποκαλούν κοινωνία, όπου η τεχνολογική επανάσταση θα είναι το νέο θέσφατο , χωρίς ηθικούς φραγμούς  και με όρους πλήρους ελέγχου και χειραγώγησης των κοινωνιών.

Γρίβας Κων/νος: Επανέρχεται η πυρηνική απειλή; Το παρανοϊκό σχέδιο και ο πυρηνικός χειμώνας.

Γρίβας Κων/νος: Επανέρχεται η πυρηνική απειλή; Το παρανοϊκό σχέδιο και ο πυρηνικός χειμώνας (06-03-2024).

Ο καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Γρίβας με αφορμή τις πυρηνικές απειλές του Ρώσου προέδρου μίλησε στην εκπομπή του Ανδρέα Μαζαράκη "Ο Εξαρχείων".

Όπως είπε ο κ. Γρίβας: "Είναι πολύ δύσκολο να κάνει κανείς μια σοβαρή συζήτηση για το θέμα του πυρηνικού κινδύνου, για τον απλούστατο λόγο ότι είναι κάτι το οποίο ουσιαστικά η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων αρνείται να το κατανοήσει. Ακόμη και αυτοί που είναι σε κρατικές θέσεις κρατικές θα επιβαλλόταν να έχουν μια πραγματική και όχι μια αλλοιωμένη γνώση αυτού του θέματος ή τουλάχιστον να το αντιμετωπίζουν στοιχειωδώς στις κανονικές του διαστάσεις. Και επίσης γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων είναι εγκλωβισμένη σε μια λογική ότι αυτά τα πράγματα δεν γίνονται. 
 

Το τέρας της ακρίβειας τα κυβερνητικά τρικ τα ιδιωτικά ΑΕΙ και το ξεπούλημα της υγείας-Ν.Στραβελάκης

Το τέρας της ακρίβειας που ταλαιπωρεί τους πολίτες παραμένει χωρίς αντίπαλο, καθώς η κυβέρνηση περιορίζεται σε επικοινωνιακά τρικ και σε επιβολή προστίμων που είτε είναι παρωδία, είτε ακόμη χειρότερα είναι τιμωρητικά για εταιρείες που πουλάνε τα προϊόντα τους φθηνότερα από άλλες! Δεν είναι δυνατόν; Είναι και συνέβη με γνωστή εταιρεία που πουλά κατεψυγμένα λαχανικά!!! Πως και γιατί συμβαίνουν αυτά τα απίθανα, αλλά και όσα ασύλληπτα γίνονται με τα λεγόμενα ιδιωτικά πανεπιστήμια και την ιδιωτικοποίηση της υγείας, συζητάμε με τον διδάσκων καθηγητή του τμήματος Οικονομικών Επιστημών στο ΕΚΠΑ Νίκο Στραβελάκη. Τι συνδέει τα κατεψυγμένα λαχανικά , τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και το ξεπούλημα της δημόσιας υγείας; Ένα fund!!!
 

ΤΕΜΠΗ: ΤΟ ΦΟΝΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ - Η ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΩΝ

Η "Τραγωδία των Τεμπών" στις "Αντιθέσεις" , που   ανοίγουν  το φάκελο των ερευνών με στοιχεία ντοκουμέντο,  νέες αποκαλύψεις που θα προκαλέσουν αίσθηση και αναλύσεις που θα σοκάρουν, από ειδικούς και ανθρώπους "κλειδιά" των ερευνών σε όλα τα επίπεδα, που θα συζητηθούν και θα ανατροφοδοτήσουν εξελίξεις.


- Η σύγκρουση στην ίδια γραμμή της επιβατικής και της εμπορικής αμαξοστοιχίας, η αλήθεια για την έκρηξη και την πυρκαγιά , η πραγματικότητα και οι μύθοι για την αλλοίωση και το μπάζωμα του επίμαχου σημείου του δυστυχήματος, οι εγκληματικές παραλείψεις και παρεμβάσεις , η συγκάλυψη γεγονότων και το πινγκ-πονγκ ευθυνών .

Υπουργοί προκαλούν, δικαιολογώντας την αστυνομική βία κατά φοιτητών

Ο Μ. Βορίδης και ο Κυρ. Πιερρακάκης «παρέλειψαν» πάντως να δείξουν φωτογραφίες φοιτητών μέσα στα αίματα και με ανοιγμένα κεφάλια από τα χτυπήματα των αστυνομικών δυνάμεων.
 
Μπορεί οι αστυνομικές δυνάμεις να εξαπέλυσαν άγρια επίθεση κατά φοιτητών κατά τη διάρκεια του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου, τραυματίζοντας οκτώ άτομα, ωστόσο κυβερνητικά στελέχη έσπευσαν –από το βήμα της Βουλής– ουσιαστικά να δικαιολογήσουν τη χρήση βίας από τα ΜΑΤ.
 

«Ράλι» ακρίβειας στα τρόφιμα – Στο 6,7% ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο

Ανατιμήσεις στο ελαιόλαδο που αγγίζουν το 63%

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, στο 2,9% υποχώρησε τον Φεβρουάριο ο πληθωρισμός, έναντι αύξησης 6,1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2023 με το 2022.
 
Ο Γενικός Δείκτης Τιμών Καταναλωτή κατά τον μήνα Φεβρουάριο 2024, σε σύγκριση με τον Ιανουάριο 2024 παρουσίασε αύξηση 0,1%, έναντι αύξησης 0,3% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.