MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019

Γάλλοι & Γερμανοί βουλευτές ζητούν έξωση της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ & καταδικάζουν Ρ.Τ.Ερντογάν: «Στείλτε τον στη Χάγη»

Παρ όλο που οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις (ιδιαίτερα η γερμανική) έχουν τηρήσει μία -το λιγότερο- ανεκτική στάση απέναντι στους «τσαμπουκάδες» της Τουρκίας, δεν ισχύει το ίδια και για τα κοινοβούλια.

Συγκεκριμένα Γάλλοι και Γερμανοί βουλευτές προχώρησαν σε δύο σημαντικές κινήσεις, δείχνοντας πως ένα μεγάλο μέρος του πολιτικού συστήματος των ευρωπαϊκών χωρών βλέπει με ιδιαίτερα αρνητικό μάτι την Τουρκία. 

Το Παρίσι και η ΕΕ πρέπει να προχωρήσουν σε κυρώσεις ως απάντηση στη στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία, δήλωσαν περίπου 60 μέλη του γαλλικού Κοινοβουλίου από οκτώ πολιτικές ομάδες και οι κυρώσεις να φθάσουν φθάνουν μέχρι την αναστολή της ιδιότητας της χώρας-μέλος του ΝΑΤΟ.

Ειδικότερα, προτείνεται να ξεκινήσει η διαδικασία «αναστολής της συμμετοχής της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ», δεδομένου ότι η Άγκυρα απειλεί τη «κοινή ασφάλεια». 

ΤΕΛΟΣ στο “γκριζάρισμα” της κυπριακής ΑΟΖ στην ΕΕ

Του ΠΑΥΛΟΥ ΞΑΝΘΟΥΛΗ (Βρυξέλλες)

Παρελθόν αποτελεί η γκρίζα εικόνα που είχε επιβάλει για πολλούς μήνες η Βρετανία στην Ε.Ε., σύμφωνα με την οποία οι τουρκικές έκνομες δραστηριότητες λάμβαναν χώρα στην ανατολική Μεσόγειο και όχι στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Για πρώτη φορά χθες, η Σύνοδος Κορυφής, στο πλαίσιο των Συμπερασμάτων που εξέδωσε, αναφέρει ότι: «Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο προσυπογράφει επίσης τα συμπεράσματα του Συμβουλίου της 14ης Οκτωβρίου 2019 σχετικά με τις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου και επιβεβαιώνει την αλληλεγγύη της προς την Κύπρο».

Τεχνικές Δημιουργίας Σύγχυσης

Φωτεινή Μαστρογιάννη

Η σύγχυση αποτελεί πλέον μέρος της καθημερινής συμπεριφοράς. Κάποιοι τη δημιουργούν ασυνείδητα αλλά και κάποιοι άλλοι τη δημιουργούν σκόπιμα. Πριν μπούμε σε μία παρουσίαση ανάλυση της σύγχυσης ας δούμε ένα παράδειγμα που έχω προσέξει ότι χρησιμοποιείται από κάποιους κυρίως «επώνυμους» και αφορά τις σπουδές τους και τη χρήση αυτών. 

Έχω παρατηρήσει ότι χρησιμοποιούν τον τίτλο σπουδών τους ως πιστοποίηση επαγγελματικής επάρκειας στο αντικείμενο σπουδών τους την οποία όμως δεν διαθέτουν. Για παράδειγμα, κάποιοι λένε ότι είναι δικηγόροι χωρίς όμως να έχουν ασκήσει ποτέ τη δικηγορία απλά είναι κάτοχοι πτυχίου νομικής. 

Η Ισλανδία καταδίκασε 9 τραπεζίτες με 46 χρόνια φυλακής – Εξοργισμένη η Ευρώπη

Η Ισλανδία δίκασε και βρήκε ένοχους 9 τραπεζίτες καταδικάζοντάς τους σε δεκαετίες φυλάκισης για εγκλήματα που σχετίζονται με την οικονομική κρίση του 2008.Την Πέμπτη το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισλανδίας αποφάσισε υπέρ της ενοχής των 9 κατηγορούμενων μετά από μια μακρά δίκη που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2016.Οι 9 τραπεζίτες ήταν στελέχη μιας μεγάλης διεθνούς τράπεζας (Kaupthing) με έδρα το Ρέικιαβικ της Ισλανδίας. Είχε γιγαντωθεί αλλά κατάρρευσε κατά την κρίση του 2008 σπέρνωντας την καταστροφή στην οικονομία της Ισλανδίας.