MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΣΕΙ ΦΥΛΑΚΗ; ΔΕΙΤΕ ΤΙ «ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ» ΣΕ ΔΥΟΜΙΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΟΙ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΙ !

Οι Σαμαράς-Βενιζέλος αποτελούν το δίδυμο της καταστροφής για τη χώρα, που όμοιό του δεν έχει ξανα-υπάρξει!

Πρόκειται για δύο πολιτικά καθάρματα τα οποία θα έπρεπε ήδη να βρίσκονται φυλακή και όμως, συνεχίζουν να κυβερνούν και το ίδιο θα κάνουν για αρκετούς ακόμη μήνες.

Δείτε λοιπόν αυτές οι δύο πολιτικές μαφίες τι «κατάφεραν» στα τελευταία δυόμισι χρόνια που βρίσκονται στην εξουσία!

Ο Πούτιν απειλεί με εμπάργκο στο δολάριο!

Η Ρωσία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται ως ανοικτή αγορά, διαμήνυσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, απειλώντας, ωστόσο, τις ΗΠΑ ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί το δολάριο στις εμπορικές συναλλαγές.

Ο Ρώσος πρόεδρος δεσμεύτηκε ότι θα συνεχιστεί η ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων στη Ρωσία, μία ένδειξη ότι η χώρα θα διαφυλάξει το σχετικά “φιλελεύθερο” χαρακτήρα της οικονομίας της.

Δημήτρης Καζάκης: Δε θέλουν την ανατροπή, αλλά τη διαδοχή

Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει από τη Βουλή η κυβέρνηση την ερχόμενη Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου, όπως αποφασίστηκε στη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο Μέγαρο Μαξίμου. Με ποια πρόφαση; Την έναρξη της νέας Συνόδου.

Με το βλέμμα στο εσωκομματικό μέτωπο

Η ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει πρωτίστως εσωτερικά προβλήματα συνοχής της κυβερνώσας συμμορίας. Είναι το γάντι προς όλους τους "αμφισβιτίες" της κομματικής διαρχίας Σαμαρά-Βενιζέλου. Απευθύνεται λοιπόν πρώτα και κύρια προς το εσωτερικό της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Είναι μια προσπάθεια συσπείρωσης γύρω από την κομματική ηγεσία και αποδόμησης της εσωκομματικής αντιπολίτευσης.

Ποιος ΕΝΦΙΑ; Έτσι θα ανατινάξουν στον αέρα την αγορά ακινήτων

Του Στρατή Μαζίδη

Απλό χαρτζιλίκι θα θυμίζει ο φοροδημευτικός ΕΝΦΙΑ σε περίπτωση εφαρμογής της λεγόμενης εφάπαξ εισφοράς επί του συνόλου της περιουσίας.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ταχθεί υπέρ του περιουσιολογίου.

Ας αναρωτηθούμε λίγο. Δεν έχει φορολογηθεί ο λαός για τα εισοδήματά του; Δεν κατέβαλε φόρους όταν αγόρασε ή κληρονόμησε το σπίτι του; Δεν έπραξε το ίδιο όταν πήρε ένα αυτοκίνητο; Ακόμη και στην αγορά ενός κοσμήματος κατέβαλε ΦΠΑ ενώ ο έμπορος φορολογήθηκε για το κέρδος του. Με λίγα λόγια, ούτε να βήξει δεν μπορεί κανείς σε αυτή τη χώρα δίχως την παρεμβολή του κράτους.

«Σφάζονται» μεταξύ τους στο Μαξίμου…

Άγρια κόντρα φουντώνει μεταξύ των επιτελών του Αντώνη Σαμαρά που έχουν πλέον χωριστεί σε στρατόπεδα – Όλες οι φυλές του Μαξίμου, τα «μαχαιρώματα» και οι διαρροές 

Εμπόλεμη ζώνη θυμίζει το τελευταίο διάστημα το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς οι δυσκολίες στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και οι εσωτερικές αστοχίες της κυβέρνησης έχουν δημιουργήσει τριγμούς. Το κλίμα μεταξύ των συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά δε θυμίζει σε τίποτα τις παλαιότερες εποχές, όπου επικρατούσε συσπείρωση και ομοψυχία, μιας και πλέον εκφράζονται ανοιχτές διαφωνίες σχετικά με την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα και η Νέα Δημοκρατία σε μία σειρά από ζητήματα.