MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

ΑΡΘΡΟ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ: Να εγγραφούν οι Γερμανικές Αποζημιώσεις στον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2022

Νότης Μαριάς, Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Καθηγητής Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, πρώην Ευρωβουλευτής, notismarias@gmail.com


Κατατέθηκε την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021 στη Βουλή ο κρατικός προϋπολογισμός 2022 και ήδη ξεκίνησε η συζήτησή του στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων την Τρίτη 23 Νοεμβρίου.

Όμως για άλλη μια χρονιά η κυβέρνηση δεν προχώρησε στην εγγραφή των Γερμανικών Αποζημιώσεων στον κρατικό προϋπολογισμό.

Μάλιστα η εγγραφή των Γερμανικών Αποζημιώσεων στον κρατικό προϋπολογισμό του 2022 καθίσταται επιπλέον επιτακτική δεδομένου ότι η νέα τρικομματική γερμανική κυβέρνηση «άναψε κόκκινο φανάρι» στην καταβολή των Γερμανικών Αποζημιώσεων καθώς η σχετική προγραμματική συμφωνία των κυβερνητικών εταίρων εκτάσεως 177 σελίδων απλά αναφέρεται στην αναγκαιότητα για «κοινή επεξεργασία» του ιστορικού παρελθόντος». Έτσι «από τη διατύπωση δεν προκύπτει ότι η νέα γερμανική κυβέρνηση διατίθεται να διαπραγματευθεί αποζημιώσεις και επανορθώσεις, διευκρινίζει το δημοσίευμα» (της DW) «που υποστηρίζει πως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί» ( www.iefimerida.gr 24/11/2021).

Σταθακόπουλος Δ.: Οι πιθανοί διάδοχοι του Ερντογάν

Ο Δημήτρης Σταθακόπουλος στην εκπομπή "Point Zero" (06-11-2021).

Ο κ. Σταθακόπουλος, νομικός και οθωμανολόγος, μίλησε για την μετά-Ερντογάν εποχή στην Τουρκία, τους πιθανούς διαδόχους, αλλά και το πως θα επηρεάσουν οι εξελίξεις την Ελλάδα.

Απίστευτη μελέτη από Γερμανία: Όσο μεγαλύτερα τα ποσοστά εμβολιασμού, τόσο υψηλότερη η υπερβολική θνησιμότητα

Στην έρευνα Γερμανών επιστημόνων αποκαλύπτεται ότι όσο αυξάνεται το ποσοστό εμβολιασμού τόσο υψηλότερη είναι η υπερβολική θνησιμότητα.


Σε ένα πρωτοφανές συμπέρασμα, το οποίο θα συζητηθεί, κατέληξαν σε μελέτη τους Γερμανοί επιστήμονες.
 
Στην έρευνα Γερμανών επιστημόνων αποκαλύπτεται ότι όσο αυξάνεται το ποσοστό εμβολιασμού τόσο υψηλότερη είναι η υπερβολική θνησιμότητα.

 
Νέα έρευνα από τη Γερμανία δείχνει ότι οι πιο «εμβολιασμένες» περιοχές του κόσμου για τον κορωνοϊό ή Covid-19, έχουν επίσης τα υψηλότερα ποσοστά υπερβολικής θνησιμότητας.
 

Νίκος Λυγερός στο pagenews.gr: Η Συμφωνία Γαλλίας – Ιταλίας αλλάζει τους συσχετισμούς στην Ευρώπη

Νίκος Λυγερός : Συμφωνία Γαλλίας – Ιταλίας

27 Νοε 2021

Με θέμα : Γεωπολιτικά, Εξελίξεις,   Συμφωνία, Γαλλία