MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Τραγική η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα: Ανακοινώθηκε έλλειμμα 187,5%! - Η πλέον κατεστραμμένη οικονομία της ΕΕ

Εκτίναξη του δημοσιονομικού ελλείμματος και του δημόσιου χρέους στην Eλλάδα που πλέον κατέχει μία ακόμα θλιβερή πρωτιά στην Ε.Ε.: Στο δεύτερο τρίμηνο του 2020, λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat, το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης της Ευρωζώνης ανήλθε στο 11,6% του ΑΕΠ από 2,5% στο πρώτο τρίμηνο του 2020, αλλά η χώρα μας είναι πρωταθλήτρια με -187,5%!


Είναι το υψηλότερο που έχει σημειωθεί από την έναρξη της σχετικής χρονολογικής σειράς, ενώ και η αύξηση του ελλείμματος σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο είναι η υψηλότερη που έχει καταγραφεί.

Κέρη Μαυρομμάτη : Το Δίκαιο της Θάλασσας,η Χωρική Θάλασσα της Ελλάδας και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Η νομικός και διδάκτορας του Διεθνούς Δικαίου και της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας στη Νομική Σχολή της Αθήνας, Κέρη Μαυρομμάτη μιλώντας στον 98.4 , εξήγησε γιατί σύμφωνα με τις διεθνείς συμβάσεις, το διεθνές δίκαιο και την σύμβαση γα το δίκαιο της θάλασσας, τους ελληνικούς νόμους και πράξεις που έχουν γνωστοποιηθεί μέχρι τον ΟΗΕ, η Ολλανδέ έχει ειδική αιγιαλίτιδα ζώνη 10 ν.μ. και γιατί ταυτόχρονα η Τουρκία παραβιάζει κατάφωρα κυριαρχικά δικαιώματα ελληνικής υφαλοκρηπίδας .