MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Εκθεση CIA για Ελλάδα: «Οι πολιτικοί της και η παγκόσμια κρίση την κατέστρεψαν - Μπορεί να επιστρέψει η ύφεση»!

Παρέμβαση των ΗΠΑ στις πολιτικές-οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και μάλιστα μέσω του πλέον αρμόδιου οργάνου για τέτοιου είδους παρεμβάσεις, της CIA, είχαμε πριν λίγο μετά την έκδοση της περίφημης ετήσιας έκθεσης «The World Factbook», όπου περιγράφεται ο ρόλος και η στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην ελληνική κρίση, ως κυβέρνηση αλλά και ως αντιπολίτευση μέχρι το 2015

Η έκθεση συντάχθηκε πριν από ένα μήνα και δημοσιοποιήθηκε τώρα.

Ν. Λυγερός - "Το προσύμφωνο των Πρεσπών και οι επιπτώσεις του"

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: 

"Το προσύμφωνο των Πρεσπών και οι επιπτώσεις του"

Λαγκαδάς

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019


Δραματικές αλλαγές στις τράπεζες: Παίρνουν «πόδι» 10.000 υπάλληλοι – «Λουκέτο» σε τουλάχιστον 800 καταστήµατα

Το 2019 θα σηµατοδοτήσει δραµατικές αλλαγές σε ό,τι αφορά το δίκτυο καταστηµάτων και τον αριθµό προσωπικού των τραπεζών. Θα δροµολογηθούν 5.000 αποχωρήσεις, ενώ σύντοµα ο αριθµός αυτός θα διπλασιαστεί. Στα µέσα του 2020 θα προσεγγίσει τα 7.000 άτοµα και το 2021 θα φτάσει και ενδεχοµένως θα ξεπεράσει τις 10.000 αποµακρύνσεις. Οι τράπεζες αναδιαρθρώνουν τα δίκτυα καταστηµάτων τους, τα οποία συρρικνώνεται χρόνο µε τον χρόνο. 

Εξάλλου, ο ψηφιακός µετασχηµατισµός διαµορφώνει νέες συνθήκες εξυπηρέτησης. Η τεχνολογία έρχεται να αντικαταστήσει τον υπάλληλο. Την επόµενη τριετία (2019-2021) τα χρηµατοπιστωτικά ιδρύµατα της χώρας θα πρέπει να επενδύσουν περισσότερα από 1 δισ. εκατ. ευρώ στον µετασχηµατισµό τους. Αυτό σηµαίνει πως χιλιάδες εργαζόµενοι οδηγούνται στην έξοδο, µε ευνοϊκούς -προς το παρόν- όρους. 

Το σκάνδαλο των ληξιπρόθεσμων της ΔΕΗ

Οι εξαθλιωμένοι από την απάτη των μνημονίων Έλληνες Πολίτες έχουν δοθεί ως λάφυρο στις επιχειρήσεις της εγχώριας και διεθνούς ελίτ για να τους απομυζούν – στηρίζοντας προφανώς τη χώρα που δημιούργησε και τους προσέφερε αυτήν την πελατεία: τη Γερμανία.

Άποψη
 
Για να γίνει κανείς μέλος μίας εγκληματικής συμμορίας, όπως για παράδειγμα η Μαφία, θα πρέπει προηγουμένως να σκοτώσει κάποιον – έτσι ώστε να μην μπορεί ποτέ να την εγκαταλείψει προδίδοντας τους άλλους που τους δίνει αυτόματα το δικαίωμα του εκβιασμού. Τον κανόνα αυτό τον γνωρίζουν πολύ καλύτερα από όλους εμάς οι φίλοι μας οι Γερμανοί – η επιτυχία των οποίων, είτε οικονομική σήμερα, είτε στρατιωτική στο παρελθόν, στηριζόταν ανέκαθεν στη διαφθορά, στις προδοσίες, στις ύπουλες πολιτικές όπως το μισθολογικό dumping ενάντια στους κανόνες της Ευρωζώνης και φυσικά στους προδότες.