MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

Μάζης: Ανακήρυξη κι οριοθέτηση ΑΟΖ με προειδοποίηση για ακαριαίο στρατιωτικό πλήγμα

Ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Ιωάννης Μάζης, μιλώντας στον 98.4 , υποστήριξε ότι μετά και την συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο, η Τουρκία είναι σαφές ότι θα κλιμακώσει περαιτέρω τις ενέργειες της.

Η ανακήρυξη ΑΟΖ και η άμεση οριοθέτηση ΑΟΖ με Κυπριακή Δημοκρατία και Αίγυπτο, είναι το υποχρεωτικό βήμα για την Ελλάδα σε συνδυασμό με την προειδοποίηση ότι όποιος παραβιάσει τα όρια και τις συντεταγμένες μιας τέτοιας ΑΟΖ, θα δεχτεί ακαριαία στρατιωτικό πλήγμα.

Συνέντευξη Ν. Λυγερού στο Hellas FM - Hellenic Radio με τον Δ. Φιλιππίδη

Συνέντευξη Ν. Λυγερού στο Hellas FM - Hellenic Radio με τον Δ. Φιλιππίδη

5 Δεκεμβρίου 2019

Με θέμα : Γεωπολιτικά, Εξελίξεις, Τουρκία, Λιβύη

Χώρα της “πλέριας” Δημοκρατίας… όπως η ΕΣΣΔ: 7 συγκεντρώσεις την ημέρα!

Συνολικά 2.873 διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στη χώρα το 11μηνο του 2019 για τις οποίες έχουν απασχοληθεί περισσότεροι από 74.000 αστυνομικοί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΑΣ οι 1.713, περίπου 10 την ημέρα κατά μέσο όρο, πραγματοποιήθηκαν το πρώτο εξάμηνο – επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – και οι 1.070, με μέσο όρο 7 την ημέρα, πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο 5μηνο – επί διακυβέρνησης ΝΔ.

Το φάντασμα της ΑΟΖ συνεχίζει να μας καταδιώκει

Μία ώρα και 35 λεπτά διήρκεσε η συνάντηση που είχε στο Λονδίνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ. Οι δυο τους αντάλλαξαν τυπικές χειραψίες με παγωμένα βλέμματα στη συνάντηση που έγινε στη σκιά της εντεινόμενης τουρκικής προκλητικότητας σε πολλά μέτωπα. Σε δήλωσή του αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε: 

«Έθεσα στο τραπέζι όλα τα ζητήματα που προκύπτουν από τις τελευταίες τουρκικές ενέργειες. Καταγράφηκαν οι εκατέρωθεν διαφωνίες. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ωστόσο στη συνέχιση των συζητήσεων για τα ΜΟΕ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Έδωσα εντολή στον υπουργό Εξωτερικών να συγκαλέσει το ανώτατο συμβούλιο εξωτερικής πολιτικής για να ενημερωθούν όλα τα κόμματα. Θέλω να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό ότι δυσκολίες στις σχέσεις με την Τουρκία υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Εκτιμώ όμως ότι εφόσον και οι δύο πλευρές δείξουν καλή διάθεση, αυτές τελικά μπορούν να ξεπεραστούν».

Πάνω από 100.000 σπίτια βγαίνουν στο σφυρί από αρχές Ιανουαρίου 2020

Τη νέα χρονιά όλοι θα πωλούν ακίνητα, αρχικά από τα Funds, τις τράπεζες και τους κατασκευαστές

Έρχεται υπερ-προσφορά ακινήτων από τις αρχές του 2020.

Την εκτίμηση αυτή διατυπώνουν στελέχη της κτηματαγοράς που θεωρούν ότι την επόμενη διετία, οι τιμές των ακινήτων, θα διαμορφωθούν χαμηλότερα από τις τρέχουσες διότι οι πωλητές όπως είναι τα Funds , οι πλατφόρμες των τραπεζών, η πώληση ακινήτων χωρίς ΦΠΑ για όσα έχουν εκδοθεί άδειες μετά το 2006 ,με συνέπεια οι πωλητές να είναι πολλαπλάσιοι από τους αγοραστές.