MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023

Πρώτη θέση στην ακρίβεια η Ελλάδα - Στις 19 από τις 26 κατηγορίες οι ανατιμήσεις ήταν μεγαλύτερες από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο

Σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat τον Νοέμβριο ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, σημείωσε την τρίτη μεγαλύτερη μείωση στην Ευρωζώνη σε μηνιαία βάση.
 
Ο πληθωρισμός στη χώρα «προσγειώθηκε» στο 2,9%, πολύ κοντά στον κοινοτικό μέσο όρο που ήταν στο 2,4%. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα skai.gr
 
Δεν είμαστε ούτε μεταξύ των χωρών με τον χαμηλότερο πληθωρισμό , ούτε σε αυτές με τον υψηλότερο αλλά κάπου στη μέση.
 

Πολιτικό σοκ στις ΗΠΑ από το «μπλόκο» του Κολοράντο στην υποψηφιότητα Τραμπ

Πρωτοφανής απόφαση από το Ανώτατο Δικαστήριο της πολιτείας. Θα ασκήσει έφεση ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.
 
Το Ανώτατο Δικαστήριο του Κολοράντο αποφάνθηκε χθες Τρίτη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία, εξαιτίας των πράξεών του όταν έγινε η επίθεση οπαδών του στο ομοσπονδιακό Καπιτώλιο, την 6η Ιανουαρίου 2021, απόφαση που χαρακτηρίζεται πολιτικό σοκ, με δυνητικά σοβαρές συνέπειες, που μένουν να φανούν, εν μέσω της ήδη θυελλώδους προεκλογικής εκστρατείας ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου του 2024.