MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Υπό διάλυση (και) η Επιθεώρηση Εργασίας!

Το ΣΕΠΕ παραβιάζει εργασιακό νόμο! 
 
Η Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας δεν έχει γιατρό και τεχνικό Ασφαλείας για τους υπαλλήλους της, οι οποίοι διεκδικούν την άμεση στελέχωση των υπηρεσιών με επαρκές προσωπικό για την κάλυψη του ελεγκτικού της έργου σε όλη την επικράτεια και αύξηση των οργανικών θέσεων
 
Στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας ήρθε να προστεθεί η απίστευτη καταγγελία από τους εργαζομένους στην Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας ότι στην υπηρεσία τους δεν υπάρχουν ούτε γιατρός Εργασίας ούτε τεχνικός Ασφαλείας! Δηλαδή, στο πάλαι ποτέ ΣΕΠΕ (Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας), που είναι πλέον Ανεξάρτητη Αρχή επιφορτισμένη με την τήρηση της νομοθεσίας, παραβιάζεται ο νόμος που αφορά την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων.
 

Τα «ενεργειακά παραμύθια» και το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ- Δρ Βασίλης Λύκος

Οι ευρωεκλογές δεν έχουν «απόνερα» για τους κυρίους Μητσοτάκη, Κασσελάκη και Ανδρουλάκη …Αυτοί θα «τη βρουν την άκρη»… Τις επιπτώσεις καλούνται να υποστούν ξανά οι πολίτες…Έστειλαν το δικό τους μήνυμα με την τεράστια αποχή, γνωρίζοντας ότι η ακρίβεια που τσακίζει τις ζωές τους είναι εδώ και γίνεται όλο και χειρότερη… Ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε ανακοινώσει με πολύ άνεση στους πολίτες, πριν από τις εκλογές ότι οι τιμές του ρεύματος θα αυξηθούν σημαντικά ,γιατί…δεν φύσηξε αρκετά τον Μάϊο!!! Έχει όριο η κοροϊδία;

Μάρτιν Άρμστρονγκ: Ο διάσημος οικονομολόγος προβλέπει κατάρρευση της Δύσης όπως αυτή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας

Το πρόβλημα για τις ΗΠΑ είναι πως η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος κάτοχος αμερικανικού χρέους
 
O διάσημος Αμερικανός οικονομολόγος Μάρτιν Άρμστρονγκ θεωρεί πως ο κόσμος όπως τον γνωρίζαμε διανύει τις τελευταίες ημέρες όπως ακριβώς κάποτε η Δυτική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.
 
Σύμφωνα με τον «Forecaster» (το παρατσούκλι του), οι επενδυτές πρέπει να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους σε όλο τον κόσμο, δηλαδή στην παγκόσμια οικονομία, διότι όλα είναι συνδεδεμένα.
 
«Μια πτώχευση μεγάλης τράπεζας στις ΗΠΑ μπορεί να επηρεάσει δυσμενώς όλη την παγκόσμια οικονομία.
 

Η Ελλάδα δέχεται την μεγαλύτερη πίεση από την παράνομη μετανάστευση, σύμφωνα με έρευνα

Ο πίνακας που ακολουθεί, δείχνει το ποσοστό των ερωτηθέντων ανά χώρα της ΕΕ που πιστεύουν ότι η χώρα τους δέχεται πάρα πολλούς μετανάστες
 
Η Ελλάδα προηγείται, καθώς το 90% συμμερίζεται την άποψη ότι η Ελλάδα δέχεται πολύ περισσότερους μετανάστες από αυτούς που μπορεί να αντέξει, σε αντίθεση με την Ουγγαρία, που υπό τον πρωθυπουργό Όρμπαν, ακολουθείται σκληρή γραμμή απέναντι στην παράνομη μετανάστευση. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στα αποτελέσματα της έρευνας, αλλά εξηγεί και το λόγο που ο Όρμπαν προτιμά να συγκρούεται με την Κομισιόν και να πληρώνει πρόστιμα από το να ανοίξει τα σύνορα και να δεχτεί μετανάστες.