MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023

Σκηνές… Αποκάλυψης – Το Reuters μιλά για νέο αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης που θα αφανίσει την ανθρωπότητα

Κάποιοι στην OpenAI πιστεύουν ότι το Q* (προφέρεται Q-Star) θα μπορούσε να είναι μια σημαντική ανακάλυψη 
 
Σε μια τεράστια αποκάλυψη προχώρησε σήμερα το πρακτορείο Reuters, καθώς φέρνει στη δημοσιότητα μια επιστολή ερευνητών στην οποία προειδοποιούν για μια ισχυρή ανακάλυψη τεχνητής νοημοσύνης που θα μπορούσε να απειλήσει την ανθρωπότητα.
 
Στο παρασκήνιο της απομάκρυνσης του πρώην, πλέον, Διευθύνοντος Συμβούλου του OpenAI, Sam Altman, αρκετοί ερευνητές έγραψαν μια επιστολή στο διοικητικό συμβούλιο προειδοποιώντας για μια ισχυρή ανακάλυψη τεχνητής νοημοσύνης που θα μπορούσε να απειλήσει την ανθρωπότητα, σύμφωνα με το Reuters.
 

«Στην Ελλάδα έχουμε μπερδέψει την εξωτερική πολιτική με την διπλωματία»-Στέλιος Φενέκος

Οι δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή προφανώς δεν αφήνουν ανεπηρέαστη την Ελλάδα. Αντιθέτως. Οι επιλογές που έχει κάνει η ελληνική κυβέρνηση στη διαχείριση αυτής της κρίσης δέχονται κριτική. Ο Στέλιος Φενέκος ,πρόεδρος της Κοινωνίας Αξιών και Υποναύαρχος ε.α με επιχειρήματα επισημαίνει τα λάθη που κατά τη γνώμη του έγιναν από την Αθήνα. Η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει «βγει μπροστά» στο θέμα της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης που προκάλεσε η ένοπλη σύρραξη, υποστηρίζει ο κ.Φενέκος.
 
Γιατί η Ελλάδα εμφανίζει μία «φοβικότητα» να αναλάβει πρωτοβουλίες σε κρίσεις που γίνονται δίπλα της; Τελευταία αυτή της Μέσης Ανατολής. Γιατί προτιμούμε να «κρυβόμαστε» και να αναλαμβάνουμε ρόλο Πόντιο Πιλάτου;
 

«Ο Ερντογάν έχει πετύχει ήδη μια νίκη στα ελληνοτουρκικά»-Δημ.Σταθακόπουλος

Γράφει ο
Δρ Δημ. Σταθακόπουλος 
 
Σκέψεις εν όψει της συνάντησης της 7ης Δεκεμβρίου

Αφού, ο Τούρκος Πρόεδρος δεν ήταν εγκρατής εντός Γερμανίας,  άραγε τι θα πει στη συνάντηση της Αθήνας (07.12.23 ) ;

ή αν πάει και Θράκη, όπως διαρρέεται , στις 08 του μήνα ;
 
 όταν μάλιστα ο Υπ.Εξ. Χακάν Φιντάν δήλωσε στις 20 Νοεμβρίου πως θα θέσει θέμα ” Τουρκικής” ( sic ) μειονότητας ακόμη και στη Ρόδο ;