MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023

«Στην Ελλάδα έχουμε μπερδέψει την εξωτερική πολιτική με την διπλωματία»-Στέλιος Φενέκος

Οι δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή προφανώς δεν αφήνουν ανεπηρέαστη την Ελλάδα. Αντιθέτως. Οι επιλογές που έχει κάνει η ελληνική κυβέρνηση στη διαχείριση αυτής της κρίσης δέχονται κριτική. Ο Στέλιος Φενέκος ,πρόεδρος της Κοινωνίας Αξιών και Υποναύαρχος ε.α με επιχειρήματα επισημαίνει τα λάθη που κατά τη γνώμη του έγιναν από την Αθήνα. Η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει «βγει μπροστά» στο θέμα της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης που προκάλεσε η ένοπλη σύρραξη, υποστηρίζει ο κ.Φενέκος.
 
Γιατί η Ελλάδα εμφανίζει μία «φοβικότητα» να αναλάβει πρωτοβουλίες σε κρίσεις που γίνονται δίπλα της; Τελευταία αυτή της Μέσης Ανατολής. Γιατί προτιμούμε να «κρυβόμαστε» και να αναλαμβάνουμε ρόλο Πόντιο Πιλάτου;
 
 
«Έχουμε μπερδέψει την εξωτερική πολιτική με την διπλωματία», επισημαίνει ο κ.Φενέκος.
 ηεωπ
Τι αναμένει από την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα; Έπρεπε να γίνει; Γιατί υπάρχει η αίσθηση ότι βιαζόμαστε να τρέξουμε στον δρόμο της ελληνοτουρκικής προσέγγισης , χωρίς να φαίνεται ότι έχουμε εξασφαλίσει κάποια κέρδη;
 
Ο κ.Φενέκος μιλά για την πολιτική που φαίνεται ότι βυθίζεται παγκοσμίως. Οι εκλογές στην Αργεντινή ανέδειξαν το πρόβλημα ηγεσιών που υπάρχει σχεδόν παντού στον πλανήτη. Έλλειμμα ηγεσιών που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη απέχθεια και τελικά αποχή των πολιτών από την πολιτική. Μόνο που αυτό με τη σειρά του αναδεικνύει πρόσωπα στην κεντρική πολιτική σκηνή που ουδείς μπορούσε να φανταστεί.
 
Κλείνοντας ο κ.Φενέκος ως Αξιωματικός του ΠΝ, σχολιάζει όσα απίθανα, αδιανόητα και στενάχωρα βλέπουμε να συμβαίνουν με το ιστορικό αντιτορπιλικό ΒΕΛΟΣ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου