MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024

Η εμμονή στη λιτότητα γυρίζει μπούμερανγκ στη Γερμανία

Από την αρχή της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, η Γερμανία είναι αναμφισβήτητα μία από τις ευρωπαϊκές χώρες, αν όχι η ευρωπαϊκή χώρα, που είναι περισσότερο αφοσιωμένη στη διαδικασία, ανεξάρτητα από το πολιτικό χρώμα της κυβέρνησής της και με τη συντριπτική υποστήριξη της γερμανικής κοινωνίας.
 
Φυσικά αυτό έχει την εξήγησή του η οποία συνίσταται με απλά λόγια στο ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί ήταν ο ασφαλέστερος δρόμος για την γερμανική ηγεμονία στη Γηραιά Ήπειρο. Ωστόσο, εδώ και αρκετές δεκαετίες, είναι επίσης η χώρα που έθεσε τακτικά σε σοβαρό κίνδυνο την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, υπερασπίζοντας άκαμπτα θέσεις που υπονομεύουν την Ένωση και το μέλλον της, ανεξάρτητα από το χρώμα της κυβέρνησής της και με την υποστήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας του πληθυσμού της.
 

Σε δεύτερη ακριβότερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναδεικνύεται η Ελλάδα! Στα ύψη οι τιμές στα όσπρια, στα απορρυπαντικά και στα καθαριστικά

Μετά το κρέας, τα φρούτα και τα λαχανικά, η ακρίβεια φαίνεται πως «χτυπά» και τα όσπρια, ενώ ούτε το ρύζι φαίνεται να γλιτώνει από το συνεχιζόμενο κύμα ανατιμήσεων.
 

Η κυβέρνηση χλευάζει τους αγρότες!

Για παραπλανητικούς ισχυρισμούς μίλησε ο υπουργός Περιβάλλοντος Θ. Σκυλακάκης σε ό,τι αφορά τις αποσυνδέσεις ρεύματος που έγιναν σε πληγέντες από τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλία
 
Με χυδαία και προκλητικά ψέματα απαντά η κυβέρνηση στα δίκαια αιτήματα των αγροτών, ειδικά αυτών που κατοικούν στη Θεσσαλία και είδαν σπίτια, αγρούς, ζωικό κεφάλαιο και εξοπλισμό να εξαφανίζονται σε λίγες ώρες λόγω της κακοκαιρίας «Daniel». Αυτός είναι και ο λόγος που τις επόμενες ημέρες σχεδιάζουν να βγουν και πάλι στους δρόμους, καθώς, αντί οι αρμόδιοι υπουργοί να υλοποιούν όσα υποσχέθηκαν, προκαλούν με την αβελτηρία τους περισσότερα προβλήματα.