MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022

Τουρκικές τηλεοπτικές σειρές στην ελληνική τηλεόραση: Τέλος μέχρι νεωτέρας!

Τουρκοσειρές: Τέλος … μέχρι νεωτέρας!
 
 
Οι τουρκοσειρές τζάμπα πράγμα στις οποίες είναι εθισμένοι ορισμένοι ελληνικοί τηλεοπτικοί σταθμοί μας τέλειωσαν – τουλάχιστον για φέτος.
 
Από συστάσεως του Παρατηρητηρίου Διαφημίσεων σε τουρκοσειρές της Ελληνικής τηλεόρασης, τον Απρίλιο του 2020, μόνο τρεις από τους επτά πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας μας υπέκυψαν στον πειρασμό του τζάμπα-πράμα μεταδίδοντας τουρκική γλώσσα, επιδεικνύοντας τουρκική σημαία και κάνοντας τουρκική προπαγάνδα μέσα σε κάθε ελληνικό σπίτι.
 

Αποκάλυψη απόρρητων εγγράφων από Guardian - Το Λονδίνο ετοιμάζεται για blackout μίας εβδομάδας, ο ρόλος του BBC

Προετοιμάζονται οι παρουσιαστές ειδήσεων του BBC, ώστε να διαβάσουν μηνύματα στον αέρα σε περίπτωση που κυλιόμενα μπλακ άουτ πλήξουν τη χώρα 
 
Στην κατοχή του Guardian βρέθηκαν απόρρητα έγγραφα της βρετανικής κυβέρνησης, τα οποία δείχνουν ότι υπάρχουν σχέδια έκτακτης ανάγκης για διακοπές ρεύματος που θα διαρκέσουν έως και μία εβδομάδα.
 
Τα έγγραφα, τα οποία απαγορευόταν να δημοσιοποιηθούν, προειδοποιούν ότι ένα "λογικά χειρότερο σενάριο" διακοπής ρεύματος θα ταράξει όλα τα τμήματα της οικονομίας. 

Οι μεταφορές, τα τρόφιμα, η παροχή νερού, οι επικοινωνίες και η ενέργεια θα σταματούσαν. 

Σε ένα τέτοιο σενάριο, η κυβέρνηση θα παρέχει στους πολίτες τρόφιμα, νερό και καταφύγια, εάν οι διακοπές ρεύματος διαρκέσουν περισσότερο από αρκετές ημέρες.