MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 27 Μαρτίου 2021

Γιώργος Φίλης: Ρεμπεσκέδες των Βρυξελών κουνάνε το δάχτυλο στην Ελλάδα. Ζητάμε πτυχίο δυτικοφροσύνης

Γιώργος Φίλης: Ρεμπεσκέδες των Βρυξελών κουνάνε το δάχτυλο στην Ελλάδα. 
 
Ζητάμε πτυχίο δυτικοφροσύνης Προσπαθούμε να πάρουμε πτυχίο δυτικοφροσύνης, από αυτούς που τους βαφτίσαμε Δυτικούς. 
 
Από την εκπομπή «Από κοντά» με την Ευδοξία Βροχίδου, της 23-3-2021. Η εκπομπή μεταδίδεται από Δευτέρα έως Πέμπτη από 15.30 έως 17.00 στον τηλεοπτικό σταθμό «Βεργίνα Τηλεόραση».
 

Ελληνική Επανάσταση- 1821: Μια στοχαστική ματιά στη διαδρομή 200 χρόνων

Μία αναλυτική συζήτηση και μια στοχαστική ματιά , στη διαδρομή 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 . 
 
Ποιοι είμασταν πριν την κορυφαία πράξη της ηρωικής επανάστασης. 
 
Γιατί το 1821 αποτέλεσε το μείζον εκείνο γεγονός που οι Έλληνες, όλοι τότε, με τον αγώνα τους κατέλυσαν το καθεστώς του ραγιά και εγκαθίδρυσαν το καθεστώς του πολίτη. 
 
Τι ήθελε η Επανάσταση των Ελλήνων και τι έγινε τελικά μετά την Επανάσταση; 
 
Πως θεμελίωσαν την πολιτική τους ύπαρξη; 
 
Πως τελικά αποτιμάμε τα 200 χρόνια της Επανάστασης του 1821; 
 

“Από που κρατάει τους Ευρωπαίους ο Ερντογάν”; Ο Ν.Μαριάς απαντά με στοιχεία και αριθμούς

Ο καθηγητής Θεσμών της ΕΕ στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης, πρόεδρος του κόμματος Ελλάδα-Ο Άλλος Δρόμος και πρώην ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, μιλά στο Militaire για τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής και απαντά με στοιχεία και αριθμούς στο απλό ερώτημα: από που κρατάει ο Ερντογάν τους Ευρωπαίους και τους κάνει ότι θέλει;


Οι απαντήσεις του κ.Μαριά στηρίζονται σε γεγονότα και όχι σε εκτιμήσεις. Το χειρότερο είναι ότι η Τουρκία κάνει άνω κάτω την ΕΕ με υπογραφές από την Ελλάδα και την Κύπρο. Θα μπορούσαν να είχαν κάνει κάτι διαφορετικό; Πάρα πολλά και τα εξηγεί ο κ.Μαριάς. Γιατί δεν τα κάνουν; Οι απαντήσεις στη συνέντευξη.
 

Ο Κοντογιώργης, τρόμαξε το αρχιπουλερικό του καθεστώτος

Δημήτρης Τζώρας – Πολιτικός Αναλυτής

Το Ελληνικό κοινοβούλιο, βρίθει διαφόρων πτηνών που μιμούνται την ανθρώπινη ομιλία. Κότες, παγώνια, πάπιες, μπούφοι, κοράκια, γύπες, καρδερίνες (πολλές καρδερίνες), παπαγάλοι και διάφορα άλλα ομιλούντα πουπουλοφόρα και φολιδοφόρα όντα, συναρθρώνουν την κοινοβουλευτική μας Δημοκρατία.

Υπάρχει, όμως και το αρχιπουλερικό του καθεστώτος, που το τελευταίο διάστημα, μέσα από την ευρύτατη κοινωνική απαξία που εισπράττει, θέλει να αναδειχθεί σε κάτι μεταξύ εθνικού στοχαστή και διεθνούς στρατηγιστή. Στην Αμερική, τους πολιτικούς που αποστρατεύονται από την ενεργό δράση, τους αποκαλούν lame ducks, αλλά επειδή εδώ, είναι Βαλκάνια και δεν έχουμε πολλές πάπιες, είναι περισσότερο δόκιμο να αποκαλέσουμε τον συνταξιούχο πολιτικό, ως chief lame chicken, αφού το αξίωμα που κατείχε, ήταν αυτό, του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα.