MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Πρέπει να πάψουμε να κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας. Το ισχύον Σύνταγμα εφαρμόστηκε και εφαρμόζεται κατά γράμμα. Ιδού η κατάντια μας.

Γνωρίζω ότι πολλούς αδαείς περί τα συνταγματικά, θα ενοχλήσει αυτή η τοποθέτηση. Δυστυχώς η προπαγάνδα τους συστήματος που λέει "δεν φταίει το Σύνταγμα, αλλά φταίνε αυτοί που δεν το εφαρμόζουν" δηλαδή πιάσε το αυγό και κούρευτο, έχει διαποτίσει τις συνειδήσεις των αφελών πολιτών και ενισχύσει τη μακροημέρευση του συστήματος.

Οι συνταξιούχοι ως υπεύθυνοι της χρεοκοπίας!

Πρέπει κάποια στιγμή να πάψουμε να ενοχοποιούμε αποκλειστικά και μόνο τον εαυτό μας ως κοινωνία, για όλα μας τα δεινά – βάζοντας τα χέρια μας και βγάζοντας μόνοι μας τα μάτια μας.
«Όταν η κοινωνία πείθεται συλλογικά ότι είναι ανόητη, διεφθαρμένη και ανίκανη, οπότε είναι η ίδια ένοχος για τα δεινά που της συμβαίνουν, τότε εξουδετερώνεται πλήρως – αφού αυτός που νοιώθει ένοχος δεν είναι σε θέση να αγωνισθεί και να εργασθεί παραγωγικά ή να πλημμυρίσει τους δρόμους και να επαναστατήσει» (πηγή).

Κυβέρνηση Σημίτη

Όσοι σήμερα μας λένε «γιατί δεν τα λέγατε τότε», είναι κακώς πληροφορημένοι, ή έχουν ασθενική μνήμη. Τα λέγαμε και τότε με μεγάλο πολιτικό και προσωπικό κόστος.

Ξένη δημοσίευση
• του Θεόδωρου Κατσανέβα 

Ο Κώστας Σημίτης υπήρξε ο μακροβιότερος πρωθυπουργός στην ιστορία της χώρας με συνεχή οκταετή θητεία (1996-2004), κατά τη διάρκεια της οποίας διογκώθηκε η κακοδιαχείριση και διαφθορά και μέσω αυτής προετοιμάστηκε το έδαφος για την ένταξή μας στην κόλαση των ευρωμνημονίων. Επί εποχής Σημίτη, ο βασικότερος θεσμικός του συνεργάτης, στην πραγματικότητα το δεξί του χέρι, μόνιμος επικεφαλής στα κορυφαία υπουργεία Οικονομίας και Άμυνας και προαλειφόμενος για διάδοχός του, ήταν ο προφυλακισμένος σήμερα για κακοδιαχείριση Γιάννος Παπαντωνίου. 

Η οικονομία , η “θεωρία του χάους”, η ύφεση του 1929, και το σημείο (Threshold) χωρίς επιστροφή.

(Αναδημοσίευση Παλαιότερου Άρθρου)

Η θεωρία του χάους , είναι μια επιστήμη στα μαθηματικά που μελετάει συμπεριφορές από ακολουθίες σε συστήματα που υπακούουν σε περισσότερους από 2 κανόνες ταυτόχρονα. Θα μπορούσαμε μαθηματικά να το διατυπώσουμε σαν «αναδρομικές συναρτήσεις, ν – αγνώστων». Οι συναρτήσεις αυτές, στα αποτελέσματα τους, δεν είναι προβλέψιμες. Δεν υπάρχει δηλαδή πάντα, γραμμική μέθοδος επίλυσης.

Η εφαρμογή της θεωρίας του χάους, έχει να κάνει με τον φυσικό μας κόσμο, την οικονομία, την φυσική, την πληροφορική, τις κοινωνικές συμπεριφορές των ανθρώπων κλπ.