MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019

Η οικονομική αποικιοκρατία

Πώς η μεγαλύτερη παραγωγική μηχανή του πλανήτη, η Κίνα, μετατρέπει τα κράτη της Αφρικής σε αποικίες της – όταν κάτι ανάλογο συμβαίνει με τη αντίστοιχη παραγωγική μηχανή της Ευρώπης, με τη Γερμανία, στην οικονομική κατοχή της οποίας βρίσκονται ήδη η Ελλάδα, η Πορτογαλία κοκ.

Ανάλυση 

Η μετατροπή κρατών σε αποικίες με οικονομικά όπλα στην Ευρώπη διενεργείται από την παραγωγική μηχανή της, από τη Γερμανία – όπου πολλοί από όσους τάσσονταν υπέρ της ΕΕ και της Ευρωζώνης, όπως εμείς, εύλογα αντιδρούν πλέον, επειδή είναι αντίθετοι με τη γερμανική πια ΕΕ και με το γερμανικό ευρώ. Μπορεί δηλαδή να αναγνωρίζουμε τα πλεονεκτήματα μίας ενωμένης Ευρώπης με ένα κοινό νόμισμα για την ειρήνη και την ευημερία, αλλά κανένας δεν θέλει να είναι υποδουλωμένος στη Γερμανία – εκτός από εκείνους που αποτελούν ήδη υποχείρια της και έμμισθους υπηρέτες της, όπως είναι ορισμένα κόμματα και πολιτικοί.

Συνέντευξη Ν. Λυγερού στον Σ. Μασλαρινό για το Σκοπιανό

Συνέντευξη Ν. Λυγερού στον Σ. Μασλαρινό για το Σκοπιανό

05/01/2019

Με θέμα : Γεωπολιτικά, Εξελίξεις, πΓΔΜ

Τράπεζες… «μπιρ παρά» - Δραματική απαξίωση

Είναι λοιπόν τόσο άσχημη η κατάσταση των ελληνικών τραπεζών και τόσο… «μαύρες και άραχνες» οι προοπτικές τους;

Η πορεία των μετοχών τους στο χρηματιστήριο δικαιολογεί αυτόν τον προβληματισμό, συνηγορώντας σε απαισιόδοξες προβλέψεις για το μέλλον του χρηματοπιστωτικού κλάδου.

Στους έξι τελευταίους μήνες οι πέντε εμπορικές τράπεζες έχουν χάσει πάνω από το 55% της συνολικής χρηματιστηριακής αξίας τους, η οποία μειώθηκε από περίπου 9,5 δισ. ευρώ σε μόλις 4,15 δισ. Ποτέ στο πρόσφατο παρελθόν του ΧΑ ένας κλάδος δεν έχει υποστεί τόσο μεγάλη απαξίωση σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Φιάσκο για το τουρκικό Ναυτικό: Επεσε σε «ξέρα» η φρεγάτα TCG Turgutreis (F-241) και τέθηκε εκτός μάχης!

Σε ξέρα προσάραξε την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου η φρεγάτα TCG Turgutreis (F-241) κλάσης Yavuz τύπου MEKO-200TN Track I στον Κόλπο του Ισμίτ σε μικρή απόσταση από τις ακτές.

Η τουρκική φρεγάτα,που τέθηκε σε υπηρεσία το 1988, βρισκόταν σε μικρή απόσταση από το Gölcük τον κύριο ναύσταθμο του τουρκικού Ναυτικού όταν συνέβη το περιστατικό.