MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

Περί της εξόδου από την ΕΕ

Οι προοπτικές για το μέλλον μας, το δικό μας, των παιδιών μας και της πατρίδας μας, είναι ζοφερές – ενώ η Ευρώπη έχει μετατραπεί πια σε μία νεοφιλελεύθερη γερμανική λέσχη, χάνοντας εντελώς την αρχική της υπόσταση. Εύλογα λοιπόν αναρωτιόμαστε εάν ήλθε η ώρα να αλλάξει και η Ελλάδα στάση, όπως η Βρετανία. Να σκεφθεί εάν θα πρέπει να επιλέξει την έξοδο της από την ΕΕ, παρά το ότι είναι πολύ αργά, έχοντας παραδώσει ήδη το 2012 την εθνική της κυριαρχία υποθηκεύοντας τα πάντα. Παρά το ότι είναι εγκλωβισμένη στο ευρώ, στο χρέος και στα μνημόνια – παρά το ότι είναι κυριολεκτικά δεμένη χειροπόδαρα. Εάν αξίζει η παραμονή σε ένα ασφαλές μεν σπίτι που όμως σε απομυζούν, σε κλέβουν, σε δέρνουν, σε εξευτελίζουν, σε κακολογούν, δεν σου δίνουν καμία σημασία και σε ληστεύουν καθημερινά, απαιτώντας επί πλέον την πλήρη υποταγή σου. Συνοψίζοντας, εάν ήλθε η ώρα για ένα πραγματικό GREEXIT.

Η Ελλάδα αντέχει 120.000.000 μετανάστες! - Τι λέει ξεχασμένη έκθεση της Κομισιόν

Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, στη Βόρεια Αφρική, μεταξύ άλλων, τροφοδοτούν το έτσι κι αλλιώς ισχυρό μεταναστευτικό ρεύμα προς την Ευρώπη. Η Ελλάδα όμως φαίνεται να είναι η χώρα που θα πληρώσει το τίμημα. Η Τουρκία μέχρι τώρα διευκόλυνε, αλλά τώρα πλέον μεταφέρει στρατηγικά μετανάστες να μεταβούν στην Ευρώπη, εργαλειοποιώντας τους για να καταπονήσει την Ελλάδα και να εκβιάσει την ΕΕ. 

Οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά σύνορα το αποδεικνύουν. Μετά το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου, έχει καταστεί σαφές πως χωρίς να το λέει, η ΕΕ για να λύσει το δικό της πρόβλημα, έχει εν μέρει μετατρέψει την Ελλάδα σε "αποθήκη ψυχών" και γι' αυτόν τον ρόλο την προορίζει. Είναι γι' αυτό που αποκτά πρόσθετο ενδιαφέρον μία ελάχιστα γνωστή έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Κομισιόν το 2010.

Carnegie Europe: Είναι η Ευρώπη έτοιμη για μια πανδημία; (5 Ειδικοί απαντούν)

Η Judy Dempsey συνεργάτης τoυ think tank Carnegie Europe και αρχισυντάκτης τoυ Strategic Europe έθεσε σε πέντε ειδικούς το εξής ερώτημα: Είναι η Ευρώπη έτοιμη για μια πανδημία;

-Francois Heisbuourg, Ανώτερος σύμβουλος INTERNATIONAL INSTITUTE FOR STRATEGIC STUDIES

Οι μαθητές φιλοσοφίας και λογοτεχνίας γνωρίζουν ότι οι φυσικές καταστροφές μπορεί να έχουν μεγάλη επίδραση στον τρόπο με τον οποίο κοιτάζουμε τον κόσμο. Μια τέτοια περίπτωση ήταν ο σεισμός στη Λισσαβόνα το 1755.

Ο κοροναϊός μπορεί να έχει παρόμοια επίδραση στο Weltanschauung (κοσμοθεωρία) μας. Αποσυνδέοντας έστω και προσωρινά και μερικώς την οικονομία της Κίνας από τον υπόλοιπο κόσμο, η έκρηξη της πανδημίας θα σηματοδοτήσει το πιθανό τέλος της παγκοσμιοποίησης όπως το ξέρουμε από τη δεκαετία του 1980, όταν η Σοβιετική Ένωση εξαφανίστηκε και η Κίνα επέλεξε να μπει στη διεθνή αγορά.

Η πιο τυφλά εθελόδουλη κοινωνία της Ευρώπης

Εύλογα αναρωτιέται κανείς εάν όλοι αυτοί που αντιδρούν απέναντι στο βίαιο εποικισμό της Ελλάδας, η κυβέρνηση της οποίας δεν έχει υιοθετήσει ακόμη τη μοναδική λύση που υπάρχει, την κήρυξη της χώρας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης όπως έχουμε προειδοποιήσει από το Νοέμβριο, είναι απάνθρωποι, εθνικιστές, φασίστες και πατριδοκάπηλοι – κατά τις απόψεις της κατ’ επίφαση αριστεράς ή ορισμένων ελίτ και πνευματικών ηγετών της χώρας που τους κατηγορούν. Εάν πρόκειται για κόμματα και πολιτικούς ίσως που έχουν ως μοναδικό στόχο τους την ψηφοθηρία, εκμεταλλευόμενοι τις σημερινές συγκυρίες – ή για γραφικούς, ρατσιστές, ξενοφοβικούς και αμόρφωτους Έλληνες που μισούν τους παράνομους μετανάστες, βρίσκοντας έτσι λόγο στην εξαθλιωμένη ύπαρξη τους.