MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Καταρρέουν σαν ντόμινο, έσπασε και η δεύτερη γραμμή άμυνας των Ουκρανών - Παραδοχή σοκ ΗΠΑ, τα όπλα μας απέτυχαν

Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και πολύ κρίσιμη εμφατικά το τονίζουν και Αυστριακοί αξιωματικοί που προειδοποιούν ότι αυτό που συμβαίνει Δυτικά της Avdiivka είναι η αρχή του τέλους για τους Ουκρανούς στο Donbass
 
Το Ουκρανικό μέτωπο καταρρέει σαν ντόμινο ειδικά δυτικά της Avdiivka όπου ο ρωσικός στρατός σε 14 ημέρες έχει σημειώσει προέλαση 10 χιλιομέτρων σε βάθος, σπάζοντας σε ορισμένα σημεία και την δεύτερη γραμμή άμυνας…
H κατάληψη του Ocheretine βάζει ξεκάθαρα στο στόχαστρο των Ρώσων την πόλη Pokrovsk
που εάν πέσει έχει καταρρεύσει όλη η Ουκρανική άμυνα στην περιφέρεια του Donentsk 
 

Απολύθηκαν δικαστές που καθυστερούσαν την έκδοση εκατοντάδων αποφάσεων – Πρωτοδίκης δικαιολογήθηκε ότι… διάβαζε το παιδί της!

Οι μεγάλες καθυστερήσεις στην έκδοση δικαστικών αποφάσεων ήταν η βασική αιτία για την οποία πέντε δικαστές «είδαν» την πόρτα της εξόδου από το δικαστικό σώμα, κατόπιν απόφασης της Πειθαρχικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου.
 
Ανάμεσά τους μία Πρωτοδίκης, η οποία από την πρώτη κιόλας ημέρα εργασίας της παρουσίαζε πολύ μεγάλες καθυστερήσεις, ενώ, βάσει των εκθέσεων επιθεώρησης, οι καθυστερήσεις ανά έτος έφθαναν ακόμα και τις 130 υποθέσεις, παρά το γεγονός ότι της αφαιρούνταν κατά διαστήματα δεκάδες δικογραφίες. Μάλιστα, στο παρελθόν είχε τιμωρηθεί επανειλημμένα με στέρηση μισθού για έναν έως τρεις μήνες, ενώ είχε κριθεί και μη προακτέα. Επιπλέον, για τις τεράστιες καθυστερήσεις που σημείωνε στην έκδοση δικαστικών αποφάσεων είχαν διαμαρτυρηθεί Δικηγορικός Σύλλογος, αλλά και διάδικοι, χώρια το γεγονός ότι με τις δικογραφίες που τής αφαιρέθηκαν επιβάρυνε τους συναδέλφους της που τις χρεώνονταν.