MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022

Δεν δικαιολογούνται τόσοι θάνατοι τους τελευταίους μήνες! Τι λένε οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ειδικοί ….

Καλεσμένοι στην εκπομπή «Αντιπρόταση» του δημοσιογράφου Νίκου Κυριακάκη ήταν την Τετάρτη το βράδυ εξαίρετες προσωπικότητες από το επιστημονικό, τον νομικό και το εκκλησιαστικό χώρο, με σκοπό να συζητήσουν τα φλέγοντα δυστοπικά θέματα που ταλαιπωρούν και βασανίζουν την ελληνική κοινωνία, ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια της «πανδημίας»….
 
Αρχικώς πήρε τον λόγο ο πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Υποστηρικτών των Ελληνικών και Χριστιανικών Ιδεών και απόστρατος της πολεμικής αεροπορίας, κ. Αντώνης Ιερωνυμάκης ο οποίος αναφέρθηκε στο ζήτημα των προστίμων των 100 ευρώ που θα πιστωθούν στους ανεμβολίαστους συνανθρώπους μας άνω των 60 ετών και στην προσπάθεια που θα γίνει για μια συντονισμένη προσπάθεια, με σκοπό να αντιπαρατεθούν νομικώς στην παράλογη αυτή απόφαση.

Ο πλανήτης στην παγίδα του χρέους

* Του Βαγγέλη Βιτζηλαίου, Συντονιστή του Κύκλου Διεθνών & Ευρωπαϊκών Αναλύσεων ΕΝΑ – Η ανάλυση περιλαμβάνεται στο 3ο Δελτίο Διεθνών & Ευρωπαϊκών Εξελίξεων του Ινστιτούτου Εναλλακτικών Πολιτικών ΕΝΑ


Οι αυξημένες κρατικές δαπάνες για τις υγειονομικές και οικονομικές επιπτώσεις της κρίσης Covid-19, που διαμόρφωσε μια νέα πραγματικότητα από τις αρχές του 2020, φέρνουν τον πλανήτη αντιμέτωπο με μια νέα, δυνάμει κρισιακή, συνθήκη, μια «πανδημία» χρέους, με προεκτάσεις στους παγκόσμιους και περιφερειακούς (γεω)πολιτικούς ανταγωνισμούς.