MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 30 Απριλίου 2019

M.Κωσταράκος: «Στο Βερολίνο έγινε σύσκεψη για τα Βαλκάνια με όλες τις χώρες της χερσονήσου πλην... Ελλάδας!»

Οι ξένοι έκαναν την δουλειά τους με την Συμφωνία των Πρεσπών βάση της οποίας κατάφεραν να κάνουν την Ελλάδα να εκχωρήσει από μόνη της την Μακεδονία στα Σκόπια και τώρα δεν υπολογίζουν την χώρα μας να έχει κανένα λόγο σε ότι αφορά τις μελλοντικές εξελίξεις στην βαλακανική χερσόνησο!

Αυτό είναι ένα σαφές δείγμα για το πως βλέπουν οι ξένοι τον ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή ο οποίος υποτίθεται θα αναβαθμίζονταν μετά την Συμφωνία των Πρεσπών.

Αντίθετα πρόκειται να υπάρξουν αλλαγές συνόρων και δεν ενδιαφέρονται ποσώς ούτε για τις ελληνικές θέσεις αλλά ούτε και για τα εθνικά συμφέροντα.
Άλλωστε ποιες ελληνικές θέσεις;

Όπως καυτηριάζει ο στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος, με αφορμή την σύσκεψη που έγινε στο Βερολίνο για τα θέματα που αφορούν την περιοχή:

Τράπεζες -Συρρίκνωση: 2009: 3.921 καταστήματα, 63.342 εργαζόμενοι – Τέλος 2018, 1.902 καταστήματα και 39.500 εργαζόμενοι

Η Handelsblatt σε ανταπόκρισή της από την Αθήνα επισημαίνει ότι “τα πιστωτικά ιδρύματα βρίσκονται αντιμέτωπα με υψηλά κόστη και αναγκάζονται να προχωρήσουν σε μαζικές μειώσεις προσωπικού”. Στις 4.000 θέσεις εργασίας έχει τεθεί ο στόχος για τη μείωση του προσωπικού στις ελληνικές τράπεζες φέτος, 

“Μετά από οκτώ χρόνια ύφεσης η ελληνική οικονομία αρχίζει και πάλι να αναπτύσσεται. Η δημοσιονομική εξυγίανση έχει επιτύχει και η χώρα έχει καταφέρει να επιστρέψει στις αγορές. Αλλά οι ελληνικές τράπεζες εξακολουθούν να υφίστανται τις συνέπειες της κρίσης. Σχεδόν το ήμισυ των δανείων δεν εξυπηρετείται”.

Στα 104 δισ. οι ληξιπρόθεσμες οφειλές πρός το δημόσιο – 79 άτομα χρωστούν 34 δισ.

Περισσότεροι από 4 εκατομμύρια είναι οι οφειλέτες του Δημοσίου με συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές που ανέρχονται σε 104,365 δισ. ευρώ. Οι οφειλέτες αυτοί θα έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τα χρέη τους προς την Εφορία σε έως 120 δόσεις με βάση τη ρύθμιση που αναμένεται να καταθέσει προς ψήφιση στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών στο αμέσως επόμενο διάστημα. 

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), από το σύνολο των 4.064.750 οφειλετών, 54,6% χρωστούν ποσά κάτω των 500 ευρώ ο καθένας, οφειλές από 501 ευρώ έως 5.000 ευρώ έχουν 32,9% των οφειλετών, από 5.001 ευρώ έως 50.000 ευρώ έχουν 10,7% των οφειλετών, ενώ 1,7% χρωστούν ποσά από 50.001 ευρώ έως 1.000.000 ευρώ. Τέλος από 1.000.001 ευρώ και πάνω χρωστούν 0,2% των οφειλετών.

Η γενιά της ντροπής

Πολλές κοινωνίες απέτυχαν, όσον αφορά την ενεργητική αντιμετώπιση των προβλημάτων τους, επειδή είχαν ξεχάσει τη δική τους ιστορία – βιώνοντας σταδιακά την εξαφάνιση του πολιτισμού τους. Κάποιες προκάλεσαν ακόμη και την «αποτέφρωση» του Έθνους τους, επειδή έκαναν τόσο μεγάλα λάθη, η μελέτη των οποίων σήμερα οδηγεί στο συμπέρασμα ότι, είχαν προσβληθεί από μία ανεξήγητη, μαζική σχιζοφρένεια.

Άποψη

Είμαστε σίγουροι πως κάποια στιγμή στο μέλλον, τα παιδιά μας θα αναρωτηθούν γιατί επιτρέψαμε στη σκιώδη εξουσία της Τρόικας να αναλάβει τα ηνία της Ελλάδας – να τη θέσει αμαχητί υπό την κατοχή των δανειστών της και να μετατρέψει πολλές γενιές Ελλήνων σε σκλάβους χρέους. Γιατί ανεχθήκαμε πρωθυπουργούς-πιόνια, ορισμένους ανεπάγγελτους και καθυστερημένους διανοητικά, η μοναδική ικανότητα των οποίων ήταν να λένε ψέματα – καθώς επίσης να προδίδουν ανερυθρίαστα το κόμμα τους, την ιδεολογία τους, τους εκλογείς και την πατρίδα τους.