MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023

Διακήρυξη Αθηνών: «Ανακωχή υπό το βλέμμα των ΗΠΑ»-Κώστας Μαρδάς

Τι είναι η Διακήρυξη των Αθηνών; «Κείμενο ανακωχής υπό το βλέμμα των ΗΠΑ», απαντά ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Κώστας Μαρδάς που διαθέτει μεγάλη εμπειρία στα ελληνοτουρκικά. Μιλά στο militaire channel και αναλύει όσα προέκυψαν από τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Αθήνα. Εξηγεί ότι «ούτε τα ξεπουλήσαμε όλα, ούτε θριαμβεύσαμε» και με στοιχεία προσδιορίζει το αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης.

Αναφέρεται όπως πάντα στην ιστορία των ελληνοτουρκικών και στις «συμφωνίες» που κατά καιρούς ανακοινώθηκαν. Όλες τους είχαν «θολά σημεία» ,όπως και η Διακήρυξη των Αθηνών.

Αποκάλυψη! Η μεγάλη απάτη με τα τιμολόγια των σούπερ μάρκετ

Πώς παρακάμπτουν τον νόμο για το ποσοστό κέρδους και εκτινάσσουν τις τιμές στα ύψη
 
Ψευδείς είναι πολλές από τις τιμές αγοράς των προϊόντων που αναγράφονται σε τιμολόγια τα οποία εκδίδονται μεταξύ παραγωγών και σούπερ μάρκετ, αφού στη συνέχεια εκδίδεται πιστωτικό σημείωμα στο οποίο φαίνεται ότι ο παραγωγός επιστρέφει ένα ποσό στο σούπερ μάρκετ σε μορφή έκπτωσης.
  • Από τον Νίκο Τσακανίκα
Για παράδειγμα, εάν η αναγραφόμενη τιμή στο τιμολόγιο είναι 0,50 ευρώ ανά κιλό, στη συνέχεια εκδίδεται ένα πιστωτικό από το σούπερ μάρκετ με το οποίο φαίνεται ότι παίρνει πίσω 0,20 λόγω διάφορων εκπτώσεων που του έγιναν. Δηλαδή ο παραγωγός το πουλάει τελικά 0,30 ευρώ. Ωστόσο, ως τιμή αγοράς φαίνεται το 0,50 ευρώ.