MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

ΙΔΟΥ Η ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ

Του Πέτρου Χασάπη 

Ο καθηγητής κ. Κοντογιώργης έχει πει: «Η πολιτική τάξη έχει δημιουργήσει τόσα αναχώματα για την απαλλαγή της από οποιαδήποτε ευθύνη έναντι της κοινωνίας που κυριολεκτικά εάν τη σχετική αρμοδιότητα την ανέθετε κανείς σε έναν μεγάλο κακοποιό δεν θα μπορούσε αυτός να δημιουργήσει τόσα αναχώματα όσα δημιούργησε η πολιτική τάξη για να προστατέψει τον εαυτό της. Έναντι τίνος; Ποιος είναι ο εχθρός; Η κοινωνία!».

Αξίζει να διαθέσει κάποιος λίγο χρόνο και να ρίξει μια ματιά στην πιο κάτω διαχρονική εξέλιξη της συνταγματικής προστασίας των μελών των κυβερνήσεων, νυν και πρώην. Άλλωστε το θέμα αυτό αφορά όλους μας. Αφορά την προστασία των συμφερόντων όλων μας ως πολιτών, τα οποία συμφέροντά μας πλήττονται από τις κυβερνήσεις και αυτό το ζούμε έντονα τα τελευταία χρόνια. Παρατίθεται λοιπόν η διαχρονική εξέλιξη του σχετικού άρθρου 86 του Συντάγματος που προστατεύει τα μέλη της κυβέρνησης σε όλα τα Συντάγματα, από το Σύνταγμα του 1952 μέχρι σήμερα.

ΣΟΚ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ! Μπροκ και Βέμπερ αποκάλυψαν ότι ο Μητσοτάκης έχει αποδεχθεί τη Συμφωνία των Πρεσπών…

Η ευρωπαϊκή Δεξιά «άδειασε» τον Κυριάκο Μητσοτάκη και σύσσωμη τη Νέα Δημοκρατία για την υποκριτική στάση τους στο Σκοπιανό.

Όπως αποκαλύπτουν με δηλώσεις τους στο EURACTIV o Έλμαρ Μπροκ και ο Μάνφρεντ Βέμπερ, η Νέα Δημοκρατία έχει αποδεχθεί τη Συμφωνία των Πρεσπών στους Ευρωπαίους εταίρους.

Αυτό που αποκαλύπτεται -και προκαλεί πολιτικό σεισμό- είναι ότι η Νέα Δημοκρατία και ο αρχηγός της περιμένουν να περάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών η κυβέρνηση Τσίπρα, ώστε εκείνοι δίχως κόστος να παριστάνουν στην εσωτερική κοινή γνώμη τους «πατριώτες», ευελπιστώντας με αυτή τη ρητορική να κερδίσουν τις εκλογές, ενώ την ίδια ώρα στις Βρυξέλλες διαβεβαιώνουν ότι είναι υπέρ της Συμφωνίας.

Γερμανικός Τύπος: Το άλλοτε αντι-συστημικό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον μέρος του συστήματος

«Το άλλοτε αντι-συστημικό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον μέρος του συστήματος και εδραιώνει την παρουσία του στο κράτος μοιράζοντας αξιώματα, όπως είχαν κάνει και όλα τα κόμματα που προηγήθηκαν», αναφέρει σήμερα ο γερμανικός Τύπος.

Συγκεκριμένα, σε σχόλιο της εφημερίδας Süddeutsche Zeitung αναφορικά με τη σημερινή επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου στη χώρα μας γίνεται λόγος για «ριψοκίνδυνο ταξίδι», ενώ σημειώνεται πως Μέρκελ και Τσίπρας «διατηρούν μία εμφανώς χαλαρή έως φιλική σχέση. Παράδοξο; Σε καμία περίπτωση».

ΜΕΡΚΕΛ: Ευγνωμοσύνη για “Πρέσπες”, καμία σχέση με συντάξεις -Εμπιστοσύνη στην Ελλάδα – Α.Τσίπρας: “Στήριζα διαδηλώσεις αλλά… άλλη η θέση του Πρωθυπουργού”

Στο αναμενόμενο μοτίβο οι κοινές δηλώσεις της Γερμανίδας Καγκελαρίου Α.Μέρκελ και του Έλληνα Πρωθυπουργού Α.Τσίπρα. 

Ξεχώρισαν

1: Η ευγνωμοσύνη που εξέφρασε η Α.Μέρκελ αλλά και τα συγχαρητήρια που έδωσε στον πρωθυπουργό για τη συμφωνία των Πρεσπών, η οποία, όπως είπε, “δίνει τη δυνατότητα στη Βόρεια Μακεδονία να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ”. Σύμφωνα με την Καγκελάριο, ήταν δεδομένο ότι το όλο εγχείρημα δεν θα οδηγούσε σε εύκολη λύση. 

H Παγκοσμιοποίηση σε Φονικό Κυκλώνα

Πένθιμες Προβλέψεις Συμβούλων «Ελίτ» για το 2019 – Aυτόν τον χρόνο το σύστημα της Δυτικής Συμμαχίας δέχεται ενισχυόμενο σφυροκόπημα και το οικοδόμημα της παγκόσμιας διακυβέρνησης απειλεί να επιφέρει την κατάρρευση του παλαιού διεθνούς καθεστώτος. 

«Το γεωπολιτικό περιβάλλον είναι πιο επικίνδυνο από όσο ποτέ επί δεκαετίες», προειδοποιεί η Ευρασιατική Ομάδα συμβούλων πολιτικού κινδύνου των διεθνών «ελίτ» και φερέφωνο της ιδεολογίας τη παγκοσμιοποίησης.