MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

Οκτώ ερωτήματα για την αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας

Γράφει ο Δημήτριος Τσαϊλάς


Ποιο το ενδεχόμενο να ξεσπάσει ένα θερμό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδος-Τουρκίας; Αυτό το κύριο ερώτημα, αντανακλά βασανιστικά το ρόλο της τύχης στις επιχειρήσεις που διενεργούνται αυτή την ώρα από τα πολεμικά σκάφη που πλέουν στην περιοχή του συμπλέγματος των νήσων του Καστελορίζου. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι δεν πολεμούμε με άψυχα αντικείμενα, αλλά αληθινά άτομα, πληρώματα, με ιδέες και θέληση. Η έννοια της τριβής του Clausewitz υπάρχει περισσότερο στο επιχειρησιακό και τακτικό επίπεδο. Υπάρχει σε όλα τα επίπεδα, και έτσι αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη για σύνεση στην ανάληψη κινδύνων και στην προσαρμοστικότητα στη στρατηγική σκέψη η οποία δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί. Ο αντίκτυπος της τύχης είναι γνωστός σε άπαντες. Η αποδοχή της αβεβαιότητας και της τύχης είναι το αδιαμφισβήτητο άγχος του καθενός για τη σύνεση στις υποθέσεις της στρατηγικής.

Μια επικίνδυνη κυβέρνηση που στρώνει τον δρόμο για παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας!

Πόσο πιο ακατάλληλη και πόσο πιο επικίνδυνη για τα Ελληνικά συμφέροντα, μπορεί ακόμα να αποδειχθεί η εξωτερική πολιτική που χαράσσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη;

Μετά από ποια γεγονότα ο Πρωθυπουργός και η παρέα του, έσπευσε να πανηγυρίσει για διπλωματικές… νίκες;

Μετά από μια αινιγματική επίσκεψη – επιθεώρηση του Μαικ Πομπέο, η οποία προβλήθηκε ως ένα «ηχηρό μήνυμα προς την Τουρκία».

Στοιχείο - σοκ από τις φορολογικές δηλώσεις - Με 83 ευρώ το μήνα ζούνε 1.357.165 φορολογούμενοι στην Ελλάδα

Μόλις μία στις τρεις επιχειρήσεις δήλωσε κέρδη στην Εφορία το 2019 
 
Αν πιστέψουμε τις φορολογικές δηλώσεις του 2019 τότε δύο στους δέκα φορολογούμενους ζούνε με 83 ευρώ τον μήνα, πιο κάτω δηλαδή και από το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα των 200 ευρώ. 
 
Πρόκειται για 1.357.165 πολίτες που δηλώνουν εισοδήματα έως 1.000 ευρώ τον χρόνο και αποτελούν το 20% των 6.469.044 δηλώσεων που υποβλήθηκαν πέρυσι στην Εφορία. 
 
Σε σχέση με τις φορολογικές δηλώσεις του 2018 ο αριθμός των φορολογουμένων αυτών διπλασιάστηκε!