MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

TISA – Εθνική Κυριαρχία και προσωπικά δεδομένα… ΤΕΛΟΣ!

Έτσι θα αλλάξουν τη ζωή μας τα λόμπι και οι πολυεθνικές!

Με τη διαρροή νέου κύματος απόρρητων εγγράφων σχετικά με τις μυστικές διαπραγματεύσεις για την TISA (Trade in Services Agreement -Διεθνής Συμφωνία Εμπορίου Υπηρεσιών), «αδελφή» συμφωνία της αμφιλεγόμενης TTIP, «ξαναχτυπά» το WikiLeaks αποκαλύπτοντας πώς οι ξένες εταιρείες θα μπορούν να παρεμβαίνουν στο κανονιστικό πλαίσιο υπηρεσιών κυρίαρχων κρατών: από τις τηλεπικοινωνίες και το ηλεκτρονικό εμπόριο έως τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες -με την προστασία των προσωπικών δεδομένων να είναι και πάλι στον «αέρα».

Χάος στη Γαλλία: Μετά τα διυλιστήρια, απεργίες σε λιμάνια – αεροδρόμια – πυρηνικούς σταθμούς

Η Γαλλία άρχισε να χρησιμοποιεί τα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της γαλλικής ομοσπονδίας της πετρελαϊκής βιομηχανίας, έπειτα από άδεια της γαλλικής κυβέρνησης.

Αντιμέτωπη με την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων, με επίκεντρο την τροφοδοσία σε καύσιμα και τις μεταφορές, βρίσκεται η γαλλική κυβέρνηση απέναντι στον κίνδυνο παράλυσης της χώρας, μόλις τρεις εβδομάδες πριν από το Euro 2016. 

Διυλιστήρια και δεξαμενές καυσίμων, λιμάνια και δημόσια μέσα μεταφοράς: Όπως μεταδίδει το Έθνος, η αντιπαράθεση γύρω από τη μεταρρύθμιση της εργασιακής νομοθεσίας επεκτείνεται και λαμβάνει πλέον διαστάσεις σύγκρουσης ανάμεσα στη σοσιαλιστική κυβέρνηση και στη συνδικαλιστική συνομοσπονδία CGT, που πρόσκειται ιστορικά στο Κομμουνιστικό Κόμμα.

Η ΓΑΛΛΙΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ

ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ… ΟΧΙ ΜΕ ΔΟΥΛΕΜΑ ΚΑΙ ΔΟΛΟ..

Με διαδηλώσεις στο Παρίσι και στην περιφέρεια, αποκλεισμούς σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις και απεργίες σε πυρηνικούς σταθμούς παραγωγής ενέργειας κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους τα γαλλικά συνδικάτα, αντιδρώντας στην εργασιακή μεταρρύθμιση. 

Τα γαλλικά συνδικάτα οργανώνουν σήμερα νέα ημέρα εθνικής κινητοποίησης, την όγδοη από τον Μάρτιο κατά του σχεδίου νόμου της γαλλικής κυβέρνησης, το οποίο θεωρούν καταστροφικό για τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Δεν έχουν τέλος οι θυσίες της χώρας από το παρανοϊκό δόγμα του «πάση θυσία στο ευρώ»

Του Θεόδωρου Κατσανέβα

Ύστερα από τρομερό σοκ του πολυνομοσχεδίου με τη φοροκαταιγίδα, το βίαιο κούρεμα συνταγών, μισθών, εισοδημάτων και κυρίως την προδοτική εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στους δανειστές, είναι φανερό πλέον ότι δεν έχουν τέλος οι θυσίες της χώρας από το παρανοϊκό δόγμα του «πάση θυσία στο ευρώ». Και σαν να κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι, ήρθε και το αποτέλεσμα του πρόσφατου Eurogroup που όχι μόνο έδωσε ελπίδες ανάσες στη χώρα αλλά έσφιξε και άλλο τη μέγκενη των ευρωβασανιστηρίων. Εκεί αποφασίστηκε να καταβάλλουμε ετησίως το ιλιγγιώδες ποσό των 27 δις μέχρι το 2020 (15% του ΑΕΠ) και στη συνέχεια 36 δις (20% του ΑΕΠ). Οι δανειστές κρατάνε το ζουρνά και η ΠΦΑ χορεύει πεντοζάλι, για τις καρέκλες ρε γαμώτο....

Τι δεν καταλαβαίνεις; Οι πλαστογράφοι κι απατεώνες έχουν δεύτερη ευκαιρία, ΕΣΥ ΟΧΙ!

Του Στρατή Μαζίδη

Τίποτε δεν είναι τυχαίο τελικά σε αυτόν τον τόπο! 2.500 δημόσιοι υπάλληλοι βρέθηκαν με πλαστά πτυχία και σε μια εποχή κατά την οποία το κράτος αναζητά περικοπές, υπήρχε καλύτερη ευκαιρία από το να τους πετάξει έξω με τις κλωτσιές;

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Αυγής», πρόκειται για απολυτήρια που δίνουν διάφορα ιδιωτικά σχολεία σε "εικονικούς μαθητές". 

Και όμως!

Όταν ο Στουρνάρας έκανε επενδύσεις στην Σιβηρία με τα λεφτά της Εμπορικής τράπεζας!

Άνθρωποι που θα έπρεπε να είναι στη φυλακή εδω και χρόνια, που θα έπρεπε να τους απαγορευτεί να είναι ακόμα και διαχειριστές στην οικοδομή τους, βρίσκονται στα υψηλότερα πόστα εξουσίας και υπογράφουν για λογαριασμό μας συμφωνίες διαρκείας 100 ετών! 

Ακολουθεί ένα διαφωτιστικό άρθρο του 2005 από το ΠΑΡΟΝ:

Στη... Σιβηρία αγόρασε εκτάσεις ως... επένδυση ο Στουρνάρας για την Εμπορική Τράπεζα! 

Το μεγάλο σκάνδαλο με το «πού πήγαν τα 273 δισ. δραχμές που πήρε η Εμπορική από την πώληση της Ιονικής», το οποίο αποκάλυψε το «Π» στις 19 Ιουνίου, άναψε φωτιές και… τα αίματα στη Βουλή και εξέθεσε για άλλη μια φορά το ΠΑΣΟΚ, αφού ο Χ. Καστανίδης ανέλαβε να υπερασπιστεί τους Σημίτη - Στουρνάρα - Παπαντωνίου!