MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

Πως ο Δένδιας κακοποίησε το διεθνές δίκαιο που έχει κάνει σημαία

Δύο χρόνια και μετά την κρίση που είχε προκύψει από τις έρευνες του Oruc Reis στα νερά του Καστελλόριζου έχουμε τη νέα τουρκολιβυκή συμφωνία, η οποία δίνει συνέχεια στο τουρκολιβυκό Μνημόνιο του 2019 και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τουρκικές έρευνες και γεωτρήσεις έξω από τα ελληνικά χωρικά ύδατα στη νότιο Κρήτη, άρα για νέα κρίση με το διεθνές δίκαιο εξορισμένο.
 
Η διπλωματική κινητικότητα του 2020 μπορεί να μην είναι ταυτόσημη με την αντίστοιχη του 2022, αλλά αμφότερες ευθυγραμμίζονται με το βασικό υπόστρωμα των τουρκικών αναθεωρητικών απόψεων. Οι διαπραγματεύσεις είχαν ξεκινήσει κάτω από την παραίνεση ισχυρών δυνάμεων, με τις ΗΠΑ επικεφαλής, και με μεσολάβηση-κηδεμονία της Γερμανίας. Η ελληνική διπλωματία, δεδομένων των συνθηκών που από καιρό επικρατούν στη χώρα μας, είχε αποδεχθεί και τις παραινέσεις και την μεσολάβηση και είχε χαράξει μια ελάχιστα αξιόπιστη γραμμή άμυνας επικαλούμενη γενικώς και αορίστως το διεθνές δίκαιο.
 

Ολική οικονομική καταστροφή των Ελλήνων: Στο 48,2% η φτώχεια χωρίς τα επιδόματα – Στο 29,5% με τα επιδόματα φτώχειας!

Χειρότερη η κατάσταση ακόμα και από τα πρώτα χρόνια του Μνημονίου!
 
 
Στοιχεία-σοκ έδωσε η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία για την φτώχεια που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην Ελλάδα: Το ποσοστό των φτωχών πολιτών είναι στο 29,5% (3.092.300 άτομα του πληθυσμού της χώρας), παρουσιάζοντας αύξηση σε σχέση με το 2020 κατά 0,6 ποσοστιαίες μονάδες.
 
Τα στοιχεία αυτά κατατάσσουν τη χώρα μας δεύτερη στην Ε.Ε., μετά τη Βουλγαρία, στις χώρες με το υψηλότερο ποσοστό φτώχειας.